Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η Αθήνα στο επίκεντρο για τις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό γίγνεσθαι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών στην Αθήνα και το στέκι μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής και έχουν κυρίως
να κάνουν με ζητήματα ασφάλειας, το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο,ζητήματα γύρω απο το ασφαλιστικό των μηχανοδηγών και τα εργασιακά τους προς αποφυγήν του μισθολογικού dumpin στην Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα εκπαίδευσης.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η συζήτηση για την επιχειρούμενη πλήρη απελευθέρωση των σιδηροδρομικών επιβατικών μεταφορών το 2020, με την αντίστοιχη ανησυχία που υπάρχει σε όλες τις χώρες και τα Σωματεία για την εξέλιξη αυτή.
Κοινός τόπος είναι ότι με την παρουσία της ALE σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μετάβαση στο νέο περιβάλλον με σαφείς κανόνες που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Στα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν αυτό του τρόπου εκπαίδευσης και πιστοποίησης  των μηχανοδηγών όπου κυρίαρχη ήταν η άποψη για την πιστή τήρηση των κανονισμών που έχουν θεσπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Ελληνική (αλλά και Ολλανδική) έκθεση που εστίασε στο θέμα των δοκιμών που γίνονται σε τρένα χωρίς μηχανοδηγούς, γεγονός που ενδέχεται στο μέλλον να δημιουργήσει θέματα στην ασφάλεια των συρμών.
Συζητήθηκε το θέμα του ασφαλιστικού των μηχανοδηγών με πολλές χώρες να αναφέρουν τα προβλήματα που δημιουργούνται απο τα υψηλά όρια συνταξιοδότησης στους μηχανοδηγούς καθώς η φύση της εργασίας είναι ιδιαίτερη και απαιτητική και οι απαιτήσεις της Ε.Ε είναι συνεχώς αυτά να αυξάνονται.
Αναφορά έγινε απο τους Ιταλούς και Ολλανδούς συναδέλφους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό κίνησης στα τρένα,αφού τα Σωματεία αυτά εκπροσωπούν και εργαζόμενους στην κίνηση.
Εντύπωση προκάλεσαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Σωματείο μηχανοδηγών στην Ρουμανία με την εργοδοσία να επιβάλει μονομερώς και ξαφνικά μειώσεις στους μισθούς των μηχανοδηγών τις τελευταίες μέρες.
Σε πολλές χώρες αυτήν την περίοδο διεξάγονται διαπραγματεύσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τα Σωματεία Μηχανοδηγών. Στην Πορτογαλία το Σωματείο εκπροσωπεί και τους μηχανοδηγούς στον ιδιωτικό τομέα (μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών εκεί), ενώ σε άλλες χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.
Η επόμενη συνεδρίαση της ALE θα πραγματοποιηθεί μάλλον στην Μαδρίτη, ενώ τις εκλογές του Κογκρέσου το 2018 θα διοργανώσει το Γερμανικό Σωματείο λογικά στο Βερολίνο.
Συνάδελφοι απο Πορτογαλία και Ουγγαρία ταξίδεψαν με τρένα στον Προαστιακό της Αθήνας προς Κιάτο, με εντύπωση να προκαλούν οι σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα  στην υποδομή και να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στους εκπροσώπους του Σωματείου μας.
Τέλος τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισαν όλες οι αντιπροσωπείες απο την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου στην Αθήνα, την επίσκεψη χτες στην Ακρόπολη όπου ο ξεναγός τους έδειξε και εξήγησε αναλυτικά τον τόπο και τρόπο γέννησης της δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα αιώνες πριν, ενώ αναφορά έγινε απο όλα τα Σωματεία χτες κατά την αναχώρηση τους στην  παρουσία  του Υπουργού Μεταφορών της χώρας μας κ. Σπίρτζη στις εκδηλώσεις της ALE και στην σημασία που έχει αυτή για την ALE και τις επιδιώξεις μας το επόμενο διάστημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνομίλησε για περισσότερο απο 1 ώρα με τον Ισπανό Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας.
Το Σωματείο μας απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις τέτοιου κύρους με επιτυχία,ενώ τις εκδηλώσεις και το συνέδριο παρακολούθησε στενά όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ.
Αναφορά πρέπει να γίνει και στην βοήθεια που παρείχε για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης ο συνάδελφος μηχανοδηγός ΜΑΙ , Αλέξης Χαντάβας.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Ενοχλήθηκε ο γραφικός του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και τελικά θα πρέπει να του κολλήσουμε το ψευδώνυμο σφαλιάρας απο τις απανωτές συνδικαλιστικές καρπαζιές που τρώει καθημερινά χρόνια τώρα.
    Δεν θα ξαναασχοληθώ με το στέκι,έλεγε και ξαναέλεγε.
    Και μόλις είδε τον Υπουργό Μεταφορών στην συνεδρίαση της ALE,έπαθε λουμπάγκο και κυκλοφορεί με την φωτογραφία με φόντο την Ακρόπολη παραμιλώντας.
    Κοντά σε αυτόν και οι συνταξιούχοι όσοι δηλαδή πέταξε στον καιάδα,η ιστορία,αφού ικανοί ήταν μόνο για να παρακαλάνε ιδιώτες να τους πάρουν ως συμβούλους,μηχανοδηγοί δεν καταδέχονταν,πάντα θεωρούσαν εαυτόν ανώτερο των υπολοίπων και ψάχναν την δικαίωση στις cargo που θα έδιναν νέα πνοή με τα εμπορικά των πέντε θαλασσών και έξι ηπείρων.Δεν κατάφεραν να ζήσουν το όνειρο τους για την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και φαντάζονται -ακόμα- εαυτόν ως μανατζαραίους σε ιδιώτες!
    Απο δίπλα προβληματισμένος και αυτός που πριν μερικές εβδομάδες,έσπευσε να κατηγορήσεις και να μας πεί ότι εγκατέλειψαν τον Γενιδούνια οι πολιτικοί του φίλοι.
    Χτες θα ξεροκατάπιε 2 φορές, βλέποντας την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην κορυφαία εκδήλωση που φιλοξένησε το Σωματείο μας μετά το 2008.
    Το θέμα δεν είναι οι πολιτικοί φίλοι του εκάστοτε Προέδρου,το θέμα είναι η παρακαταθήκη που αφήνουν στις δράσεις του Σωματείου και στο ίδιο το Σωματείο αυτές οι σχέσεις εφόσον είναι διακριτές και ειλικρινείς.
    Θα συνιστούσα λοιπόν στον γραφικό κάθε πρωί που ξυπνάει να γράφει σε τετράδιο 20 φορές,δεν θα ξαναασχοληθώ με το στέκι,30 φορές τα Σαββατοκύριακα γιατί αποδεικνύεται ότι δεν τηρεί και τον λόγο του!
    Στους υπολοίπους σόδα,Σουρωτή κιόλας μπας και χωνέψουν την τεράστια επιτυχία του Σωματείου με την κίνηση αυτή, της διοργάνωσης της ALE στην Αθήνα.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή