Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση Γραμματείας ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

Η ΔΑΚΕ επαναλαμβάνει το αίτημα της για επιστροφή της έδρας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απο τον συνάδελφο Τουρλή, προφανώς γιατί υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη της "Ενότητας"  Διαβάζουμε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δυστυχώς για τους Έλληνες Σιδηροδρομικούς το έγκλημα αφελληνισμού του σιδηροδρόμου συνεχίζεται και από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει την πολιτική της διάσπασης του Ελληνικού Σιδηρόδρομου, ξεπουλώντας και καταστρέφοντας ό,τι έχει χτίσει ο Ελληνικός Λαός με πολύ μόχθο εδώ και πολλές δεκαετίες.
Στις 14/9/2017 υπεγράφη η αφελληνοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περνώντας στα χέρια της Ιταλικής Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εκφράζει την ικανοποίησή του για το αίσιο τέλος του ξεπουλήματος με 45.000.000 €. Όταν ο ίδιος άνθρωπος, στη ΔΕΘ του 2013, εξέφραζε την πάγια θέση του ενάντια στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ελπίζω να σας δω και του χρόνου και να μην σας έχουν αγοράσει» είχε πει τότε στην επίσκεψή του στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Και έπεται συνέχεια με την ΕΕΣΣΤΥ όπου στις 3 Νοεμβρίου 2017 κατά πάσα πιθανότητα, ιδιωτικοποιείται και η επισκευαστική βάση του τροχαίου υλικού. Το έγκλημα λοιπόν συνεχίζεται με αναρίθμητα ερωτηματικά και πολλά ζητήματα για τα οποία προκύπτουν ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν.

Η θέση της ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ διαχρονικά είναι κατά της ιδιωτικοποίησης, υπέρ των στρατηγικών συνεργασιών και υπέρ του Δημόσιου Χαρακτήρα του Σιδηρόδρομου!!! Οι θέσεις αυτές περί στρατηγικών συνεργασιών θα μπορούσαν ειδικά αυτά τα δύσκολα οικονομικά χρόνια να δώσουν ώθηση για την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του σιδηρόδρομου!!!

Είναι προφανές ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία κατά την άποψή μας αποτελεί ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, δεν αποτελεί θέση της παράταξής μας, ούτε βέβαια κουβέντες του τύπου: «καλά που ήρθαν οι Ιταλοί και επιτέλους θα δούμε σωστό σιδηρόδρομο» είναι θέση που μας εκφράζει ή μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Σε ότι αφορά αυτούς που θέλουν να εκφράζουν τη θέση της Ν.Δ. περί ιδιωτικοποιήσεων δικαιώνοντας παράλληλα την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και το θέσαμε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ., ότι δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την παράταξη της ΔΑΚΕ-Σ!
Άλλωστε, γι΄αυτό ζητήσαμε να παραδώσουν τη θέση στην οποία εκλέχθηκαν στο προηγούμενο Συνέδριο της Π.Ο.Σ. στην παράταξή μας,διότι με το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ψηφοδέλτιο εκλέχθηκαν!!! Κάτι που φυσικά τα «ΝΕΑ ΗΘΗ» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζονται δεν τους το επιτρέπουν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μία άλλη μέρα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και για όλους εμάς τους επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς.
Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά και προκύπτουν ερωτήματα πολλά τόσο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και για την ΕΕΣΣΤΥ αλλά και για τον ΟΣΕ.
Θα γίνουν σεβαστές  οι διαιτερικές συμβάσεις;
Θα υπάρξουν καινούργια επιχειρησιακά σχέδια;
Είναι άραγε διασφαλισμένες όλες οι θέσεις εργασίας και οι υπηρετούντες εργαζόμενοι όπως θέλουν να μας διαβεβαιώνουν και να μας καθησυχάζουν;
Τι σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η Εργατική Νομοθεσία και το εργατικό δίκαιο στην πράξη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Θα ισχύσουν τα Οργανογράμματα των εταιρειών ή θα τροποποιηθούν  ή θα καταργηθούν;
Τι μέλλει γενέσθαι με τη συντήρηση υποδομής στον ΟΣΕ;
Ερωτήματα που δεν δίνει κανείς δεσμευτική απάντηση σε τίποτα, παρά μόνο μας αναπτύσσουν απόψεις, εκθέσεις ιδεών,  προθέσεις και θεωρίες...

Ο δικός μας στόχος είναι στο δύσκολο και δυσπρόσιτο εργασιακό περιβάλλον που αναπτύσσεται γύρω μας, να ανταπεξέλθουμε ως ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ χωρίς να θέλουμε να τρομάξουμε ή να φοβίσουμε τους συνάδελφους...
Οφείλουμε όμως να αναδείξουμε τη θέση της ΔΑΚΕ-Σ που είναι ΜΙΑ:
Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια απ όπου κι αν προέρχεται για έναν ενιαίο Σιδηρόδρομο με δημόσιο χαρακτήρα στην υπηρεσία των πολλών και των πολιτών..
 Εμείς από τους εργαζόμενους και μόνο εκλεγόμαστε σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε.
Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή μεταφοράς των προβλημάτων της κοινωνίας προς τα κόμματα και όχι η φωνή των   κομμάτων προς τους εργαζόμενους.

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Ρε καλόπαιδα τι μας λέτε; Δεν συμπορεύεστε με τη θέση της ΝΔ στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων; Διαφωνείτε με τον κ. Χατζηδάκη; Δηλαδή να υποθέσουμε ότι στις Εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δεν θα ψηφίσετε ΝΔ; Μήπως είστε και κατά της αξιολόγησης Κυριάκου, με υποχρεωτικά ποσοστά εργαζομένων κάτω από τη βάση; Δεν αφήνετε το δούλεμα πιά! Το είχατε ξανακάνει και επί Αντωνάκη, τότε που η ΔΑΚΕ διαχώρισε τάχα τη θέση της από την Κυβέρνηση. Λίγο καιρό μετά, όταν έγινε η πανστρατιά Αντωνάκη, τότε που "επέστρεψε" και η Ντόρα, έλειωσε το χέρι του Βασίλη από το χειροκρότημα προς τον Πρόεδρο στην είσοδο της Συγγρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή