Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
       Ολοκληρώθηκε η πώληση – ιδιωτικοποίηση - αφελληνοποίηση της TΡΑΙΝΟΣΕ, από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του και τώρα πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, δεν έχει κρατικό φορέα σιδηροδρομικής εκμετάλλευσης!!!
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν η ....Ιφιγένεια, που θυσιάστηκε, για
να πνεύσει ο ούριος άνεμος της ανάπτυξης!!!

Καλούμαστε πλέον να λειτουργήσουμε την εταιρεία με καθαρά και στυγνά τεχνοκρατικά, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ότι κι αν σημαίνει αυτό.
Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις βροντοφώναζαν και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για «ένα σιδηρόδρομο δημόσιο, ενιαίο, προς όφελος του πολίτη» και πρώτη ανάμεσά τους η ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που βλέποντας την καταιγίδα που έρχεται, ωρύονταν για κόκκινη γραμμή, ώστε το τελευταίο σημείο υποχώρησης να είναι 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιδιώτη και 51% στο Κράτος.
Από ότι φάνηκε όμως, μόνο η ΔΑΚΕ το πίστευε, την ώρα που κάποιες άλλες παρατάξεις υπέστελλαν τις σημαίες του αγώνα, προσαρμοσμένες πλέον στα .... «σύγχρονα» νεοφιλελεύθερα δεδομένα.
Εμείς συνάδελφοι, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε υποχωρήσεις, ούτε εκπτώσεις σ΄αυτά που πιστεύουμε, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να πιστεύουμε και να παλεύουμε για επανένωση όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών σε ένα κολοσσιαίο Ελληνικό, Κρατικό Σιδηροδρομικό Φορέα, με ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να παρέχονται στους πολίτες σύγχρονα, φτηνά και κυρίως ασφαλή ταξίδια. -

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου