Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Επιβεβαίωθηκε και η ΠΕΠΕ για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με το Νόμο Κατρούγκαλου


Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί γύρω απο την χτεσινή μας ανάρτηση για τον υπολογισμό των συντάξεων με τον Νόμο Κατρούγκαλο. Στην ουσία αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν μειώσεις για τους σιδηροδρομικούς. Μετά λοιπόν το 
φιάσκο με το εφάπαξ - που πολλά παπαγαλάκια έκαναν λόγια για σοβαρές μειώσεις με τον Νόμο Κατρούγκαλου,ενώ αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι απώλειες απο τον Νόμο Βρούτση και το καταστροφικό PSI- τώρα (με την βοήθεια του Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών)δείχνουμε ότι και ο υπολογισμός των συντάξεων δεν διαφοροποιεί σχεδόν καθόλου (μπορεί να υπάρξουν και αυξήσεις) το αποτέλεσμα για τους σιδηροδρομικούς.

Πάνω απο 1000 συνάδελφοι, έχουν διαβάσει μέχρι στιγμή την ανάρτηση μας για το θέμα, η οποία επιβεβαίωσε στην ουσία και τα όσα είχαν συζητήσει στην επίσκεψη τους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ οι συνάδελφοι Γενιδούνιας και Τουρλής τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Καλό θα είναι λοιπόν, όσοι αναπαράγουν ειδήσεις για ...αρμαγεδώνες στις συντάξεις των σιδηροδρομικών να εξετάζουν πρώτιστα πως αυτές υπολογίζονται.
Κάτι το οποίο φυσικά θα έπρεπε να είχε ήδη πράξει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και να έχει ενημερώσει επίσημα τους συναδέλφους,αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ είτε για κομματικούς (κάποιοι βολεύονται με το κλίμα μειώσειων) είτε γιατί η ΠΟΣ έχει ποιο... σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα τους σιδηροδρομικούς γιατί εδώ μαθαίνουν την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου