Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση απο ΔΑΚΕ ΠΕΠΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Έπειτα από την...καλοστημένη «μηχανή» του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέγραψαν την περιβόητη «συμφωνία»
η Παράταξή μας με αυτή την ανακοίνωση θέλει να ξεκαθαρίσει την θέση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και να προβληματίσει και εσάς θέτοντας τα ερωτήματα και τις προτάσεις της στο σύνολο των εργαζομένων Μηχανοδηγών.
Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε τη διαδικασία της διμερούς διαβούλευσης Σωματείου & Εταιρείας έτσι ώστε στο Νέο Εργασιακό περιβάλλον ΚΑΝΕΙΣ από τους Συναδέλφους να μην αισθάνεται ανασφάλεια!!!
Ο δικός μας στόχος δεν είναι και δεν ήταν ποτέ το Ποιός θα βγεί φωτογραφία και ποιανού την υπογραφή θα φέρει το κείμενο της όποιας συμφωνίας!!!
Ο δικός μας στόχος ήταν και είναι η όποια υπογραφή να έχει αφενός τα χαρακτηριστικά  ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, αφετέρου η Συμφωνία να είναι Νομικά Κατοχυρωμένη, να μην θίγει βασικά εργασιακά δικαιώματα της κείμενης νομοθεσίας και ταυτόχρονα να βελτιώνει και να ΕΠΙΛΥΕΙ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας καθώς και να αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα της εργασίας μας!!!
Σήμερα λοιπόν, μετά και τη βεβιασμένη υπογραφή της Συμφωνίας εκτιμούμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους παραπάνω στόχους δεν επιτυγχάνεται πλην της Ιστορικής υπογραφής που έθεσαν οι συνάδελφοι του Προεδρείου, έχοντας κατά την άποψή μας άγνοια κινδύνου!!!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου έθεσε υπόψη του Δ.Σ. της ΠΕΠΕ ένα κείμενο συμφωνίας το οποίο έγινε καταρχήν αποδεκτό από την πλειοψηφία και σε επιμέρους άρθρα του ζητήθηκε να υπάρξουν τροποποιήσεις για να μην υπάρχουν μελανά σημεία και παρερμηνείες...
Ενώ δέχθηκε να συζητηθούν οι όποιες ενστάσεις και διαφωνίες, λόγω της δημοκρατικότητας που τον διακρίνει, στην πορεία και παρά τη δική μας επιμονή ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΗ!!!
Πραγματοποιήθηκαν ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΟΧΙ Γενικές Συνελεύσεις οι αποφάσεις των οποίων είναι δεσμευτικές για το Δ.Σ. και αυτό μας προβλημάτισε ως προς την κατάληξη η οποία είναι γνωστή σε όλους...
Ενώ λοιπόν πανηγύρισε την καθολική συμμετοχή των Μηχανοδηγών στην Θεσσαλονίκη στις 12/12 για τη συγκέντρωση της Αθήνας στις 14/12 που εκτός των Εκλεγμένων Συνδικαλιστών παρευρέθησαν τόσοι συνάδελφοι όσα τα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν έβγαλε άχνα!!!
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. - άραγε γιατί - αλλά ούτε τότε προχώρησε στις αλλαγές που κατά την άποψή μας απαιτούνταν και τις οποίες επαναλάβαμε, λέγοντάς μας ότι η Συμφωνία έχει κλείσει εδώ και μία εβδομάδα, δεν αλλάζει και περιμένει τηλέφωνο από το Σύμβουλο για να...πέσουν οι υπογραφές!!!
Την επομένη του Δ.Σ. στην ετήσια Συνέλευση Των Αντιπροσώπων, στο τέλος της συνεδρίασης και ενώ είχαν βάλει ΗΔΗ τις ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ τους, έθεσε σε ψηφοφορία το κείμενο της Συμφωνίας!!!
Εμείς ως ΔΑΚΕ δηλώσαμε ΠΑΡΟΝ και δικαιολογήσαμε τη στάση μας, λέγοντας ότι σε αυτές τις διαδικασίες παρωδία και χωρίς τις απαιτούμενες αλλαγές που ζητήσαμε, δεν θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε καμία συμφωνία!!! Και τελικά να ψηφίσουμε τι; Μία τελειωμένη υπόθεση; Αυτό που υπογράφθηκε χθες; 
Οι Διαφωνίες μας είναι διαφωνίες ουσίας και ΟΧΙ στείρας αντιπαράθεσης!!!

Εξηγούμαστε λοιπόν:
1ον Δεν υπηρετείται ο στόχος Μαζικοποίησης του Κινήματος αλλά η διαίρεση και ο διχασμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο!
2ον «Καταργείται» με υπογραφή του Σωματείου η κείμενη Νομοθεσία για το 5νθήμερο αφού ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ το ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ και το ΕΝΝΙΑΗΜΕΡΟ και ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ όσοι θέλουν να εργάζονται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο να ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!
Ουσιαστικά η υπηρεσία θα δημιουργήσει ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ή ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΩΝ στα ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ!!! Ρητά αναφέρεται το κείμενο σε αποκλεισμό των ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΩΝ από τις άδειες της θερινής περιόδου που την προσδιορίζει από 1/6 έως 5/9.
3ον Δεν επιλύεται το ζήτημα του διαλείμματος αφού δεν διευκρινίζεται εάν αυτό θα παρεμβάλλεται εντός των 5,5ωρων μηχανοδήγησης, γιατί το κείμενο αναγράφει ότι το διάλειμμα υπολογίζεται στο  8ωρο συνολικά!!!
4ον Δεν διευκρινίζεται πότε θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των Βοηθών Μηχανοδηγών!!! Ζητήσαμε να οριστεί τελική ημερομηνία, αλλά δεν εισακουστήκαμε.
5ον Παρουσιάζεται με στόμφο το θέμα των προσλήψεων όταν αυτό έχει συμφωνηθεί από πέρυσι, (υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) αλλά δεν συζητείται το γεγονός ότι μετά και την καθιέρωση του 7ημερου και 9ημερου δίδεται η δυνατότητα ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ προσλήψεων λόγω και μικρότερων αναγκών!!!
6ον Το θέμα της συμπληρωματικής Ιδιωτικής Ασφάλισης δεν έγινε αποδεκτό λόγω οικονομικής επιβάρυνσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά το BONUS θα καταβληθεί το Μάρτιο!!!
Συνάδελφοι,
Εάν θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ρήγμα στις μνημονιακές πολιτικές δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα (Δώρα Χριστουγέννων, επίδομα αδείας κ.λ.π.) και να μην βάζουμε στο τραπέζι το θέμα του Ενιαίου Μισθολογίου!!!
Ανατρέψατε δηλαδή έναν οικονομικό όρο της Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε η Π.Ο.Σ. σε μνημονιακό καθεστώς, αλλά αφήνετε στο απυρόβλητο το βασικό πυλώνα των μνημονιακών Κυβερνήσεων που είναι το Ενιαίο Μισθολόγιο!!! Αλήθεια τι σας δεσμεύει να το διεκδικήσουμε;;; Ειδικά τώρα που από τη μία η Κυβέρνηση Πανηγυρίζει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και από την άλλη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον μια Ιδιωτική Εταιρεία, αυτό θα έπρεπε να είναι η προμετωπίδα του αγώνα μας μαζί με τις προσλήψεις!!! 
Επιλέγουν λοιπόν τα συνεταιράκια τη σύγκρουση με την Π.Ο.Σ. (για τους γνωστούς λόγους) αλλά τρέμουν τη σύγκρουση με τη διοίκηση και την Κυβέρνηση!!!
Που είναι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός που κάποιοι διατυμπάνιζαν;;; Γιατί επιλέγουν την αφαίρεση και τη διαίρεση;;; Τι έχει αλλάξει;;;
Συνάδελφοι,
Εμείς επιμένουμε ότι οι υπογράφοντες το κείμενο έχουν άγνοια κινδύνου καθότι τα νομικά προβλήματα για την ισχύ της Συμφωνίας είναι υπαρκτά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους Εμείς δεν ψηφίσαμε την Συμφωνία και δηλώσαμε Παρόν!
Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφερθούμε στα περί «μαμάς ΔΑΚΕ» και τα σκωπτικά σχόλια του Προέδρου.
Συνάδελφε Πρόεδρε, το σήμα της ΔΑΚΕ έχει δύο φράσεις: «Ελεύθερη σκέψη & Ελεύθερη δράση»!!!
Φράσεις άγνωστες παντελώς για εσένα και τους συνεταίρους σου!!!
Η ΔΑΚΕ ΙΤ και η ΔΑΚΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ δίνουν τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και ΟΧΙ τις επιμέρους με τις οποίες είναι επιφορτισμένες να ασχολούνται οι Α’ βθμιες ΔΑΚΕ!!!
Εμείς οι ΔΑΚΙΤΕΣ δεν λαμβάνουμε εντολές ούτε από Πολιτικούς προϊσταμένους ούτε από Επιχειρησιακούς Προϊσταμένους όπως κάποιοι άλλοι!!!
Συνδικαλιζόμαστε για να είμαστε ΧΡΗΣΙΜΟΙ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ΟΧΙ αρεστοί στους Κυβερνώντες και τους Διοικούντες!!!
Σε κάθε περίπτωση υπέρτατος κριτής μας είναι οι συνάδελφοί μας!
Αυτοί και ο χρόνος θα κρίνει εάν η διαφοροποίησή μας, οι προβληματισμοί και οι αιτιάσεις μας ήταν ορθές!
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους Σιδηροδρομικούς και στις Οικογένειές τους
 Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά με υγεία και καλοτάξιδοι χωρίς άλλους πεσόντες!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Π.Ε.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου