Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

52 χρόνια μετά, η ΠΕΠΕ υπογράφει την 1η Συλλογική Συμφωνία για τους μηχανοδηγούς

Μετά απο 52 χρόνια δράσης,αγώνα,αγωνίας και μόχθου,το όνειρο των μηχανοδηγών έγινε πραγματικότητα. Σήμερα  15 Δεκεμβρίου 2017 το Σωματείο μας υπέγραψε με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα την πρώτη
συλλογική συμφωνία στην ιστορία του Σωματείου μας,για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων γύρω απο τα εργασιακά των μηχανοδηγών.
Μια συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανοίγει δρόμους διεκδίκησης για όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο.
Μια συμφωνία για την οποία επί 5 μήνες το Σωματείο μας εργάστηκε συνεχώς,αψηφντας κακοήθειες,ειρωνείες και τακτικισμούς,με την στενή επίβλεψη και βοήθεια του Δικηγορικού Γραφείου του κ. Παπαδημήτριου,αρωγού και πολύτιμου συνεργάτη των προσπαθειών των μηχανοδηγών εδώ και 7 χρόνια.
 Μια συμφωνία που κανείς -πλήν όσων την στήριξαν εντός της ΠΕΠΕ- δεν περίμενε να υπογραφεί και η διαβούλευση της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 μετά την προσφυγή του Σωματείου μας στο Υπουργείο Εργασίας.
Μια συμφωνία που σημεία της πρέπει να αποτελέσουν και σημεία του Κανονισμού Εργασίας -αφού τον ανατρέπει ξεκάθαρα- ή και όρων της επόμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Μια συμφωνία που κατοχυρώνει τον ισχυρό ρόλο του Σωματείου μας στην νέα -ιδιόκτητη πλέον- ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σήμερα το όραμα των μηχανοδηγών, απο το 1965 που ιδρύθηκε η ΠΕΠΕ, έγινε πραγματικότητα.
Ο διακαής πόθος όσων εργάστηκαν άκοπα πίσω απο τα χειριστήρια έγινε πραγματικότητα.
Το όνειρο γενιών μηχανοδηγών ικανοποιήθηκε και πλέον το Σωματείο μας,θα πρέπει να ετοιμάσει και να εργαστεί για την επόμενη μέρα.
Για την επόμενη γενιά μηχανοδηγών που πρέπει να παραλάβει καλύτερες συνθήκες απο τις σημερινές,ένα σιδηρόδρομο σύγχρονο και ασφαλή και στον οποίο θα πρέπει να εργάζονται με τα ίδια δικαιώματα. 
Απο την ίδρυση της ΠΕΠΕ το 1965, την μέρα που η ΠΕΠΕ έγινε το Σωματείο που εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.
Το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω.
Και για όσους θα βιαστούν να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα.
Οι μηχανοδηγοί ήταν,είναι και θα είναι εγγυητές της ενότητας των σιδηροδρομικών.
Εγγυητές της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο.
Δίπλα και μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου