Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Εγκρίθηκε και η δωροεπιταγή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ενημέρωση για δευτερεύουσες

Εγκρίθηκε η χορήγηση της δωροεπιταγής στους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ αυριο 
21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων. Σημειώνουμε την συμβολή των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και την συνεχή ενασχόληση των Σωματείων μας για τα θέματα αυτά.
Παράλληλα, ολοκληρώνεται η μετατροπή του συστήματος για τον νέο τρόπο υπολογισμού των δευτερευουσών και αυτές θα καταβληθούν αναδρομικά λογικά μέσα στον Ιανουάριο.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Τον Ιανουάριο δεν βλέπω να πληρωνόμαστε φίλε Κώστα ούτε 27/12 ούτε και13/1 έχει μισθό.
    Χρωστάμε έναν μισθό λένε οι διοικουντες που προπληρωνομασταν για δες το φίλε Κώστα και κατι αλλο γιατι να πληρωσουμε δυο φορες φορο γοατο δωρο για δε στο και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καλό να γράφονται κατά καιρούς κάποια τέτοια σχόλια.
      Ο φόρος για το δώρο δεν κρατήθηκε διπλός,απλά όταν πληρώνεσαι δώρο αλλάζει κλίμακα η φορολογία.
      Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο φόρος υπολογιζόταν με 12 μισθούς.Όταν λοιπόν μπήκε το δώρο έπρεπε να υπολογιστεί με 13. Για αυτό και όσοι είχαν υψηλό εισόδημα ή αλλάζαν κλίμακα,βρέθηκαν να έχουν υψηλότατες κρατήσεις στον μισθό Δεκεμβρίου.
      Όσον αφορά την προπληρωμή είναι γνωστό ότι υπάρχει σκέψη για να αλλάξει ο τρόπος σε 1 φορά το μήνα.Παρακολουθούμε το θέμα και η σκέψη εξ όσων μαθαίνουμε είναι αν υπάρξει κάποια αλλαγή να μην επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων.
      Καλό θα είναι να μην προτρέχει κανείς.Μην ξεχνάμε ότι ναι μεν προπληρωνόμαστε,αλλά πληρωνόμαστε και τις δευτερεύουσες του μήνα,σχεδόν 27-40 έπειτα.

      Διαγραφή