Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Κ.Γενιδούνιας : Ψυχραιμία συνάδελφοι,δεν σας χαρίζουμε τίποτα!

Συνάδελφοι,συναδέλφισες,

διαβάζοντας κανείς την χτεσινή επιστολή της ηγεσίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών -είναι ερωτηματικό αν έχει συμφωνήσει το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών-αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι το
βαθύ συνδικαλιστικό κατεστημένο στον σιδηρόδρομο,έχει βρεθεί σε προφανή αδιέξοδο,ενώ όλοι οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν ότι σήμερα την Ομοσπονδία εκπροσωπεί ένας κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων των καιρών συνάδελφος, ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος,παιδί του κομματικού Σωλήνα του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικός στόχος της Ομοσπονδίας είναι να αποπροσανατολίσει τους σιδηροδρομικούς απο τα υπαρκτά προβλήματα. Αυτά που ξέρουμε όλοι,δηλαδή:  

  • Την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ
  • Τον ρόλο του ΟΣΕ στο νέο σιδηροδρομικό περιβάλλον
  • Τον ρόλο του σιδηροδρόμου στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία
  • Την πορεία των έργων,που καρκινοβατούσαν δεκαετίες τώρα
  • Την αναδιαμόρφωση του Κανονισμού Κίνησης και Κυκλοφορίας που καθορίζει τελικά και τις θέσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο
  • Την ουσιαστική διαπραγμάτευση των αμοιβών μας 
  • Τις συνθήκες εργασίας μας
  • Την πάταξη των εστιών διαφθοράς που επί δεκαετίες όλοι υποπτευόμαστε αλλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν ακόμα και εντός των τοιχών μας.
Η σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών δεν έχει απαντήσεις στα μεγάλα αυτά ζητήματα και για αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα έντασης μεταξύ των σιδηροδρομικών.Ακριβώς για να δραπετεύσει απο τις ευθύνες της.
Η επιστολή της Ομοσπονδίας έχει σταλεί ήδη στο Δικηγορικό Γραφείο που εκπροσωπεί το Σωματείο μας και θα αναλύσουμε τις ενέργειες που πρέπει να αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα -όχι για να διαφυλάξουμε μόνο τα συμφέροντα των μηχανοδηγών,αλλά όλων των σιδηροδρομικών-.

Κανείς μηχανοδηγός δεν πρέπει να απαντά στις προκλήσεις,αρκεί η εμπιστοσύνη στο Σωματείο μας,που ενωμένο όσο ποτέ,καθημερινά αποδεικνύει ότι έχει και λύσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα και υπέρ ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών (και όχι μόνο).

Κανείς σιδηροδρομικός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί απο την τακτική ανίκανων συνδικαλιστών του χτες,που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους,κατηγορώντας άλλους συνδικαλιστές,ανήμποροι πλέον να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον προς όφελος όσων εκπροσωπούν.
Την ενότητα του συνδικαλιστικού σιδηροδρομικού κινήματος δεν θα την χαρίσουμε σε κανένα Παρασκευόπουλο και Πουρλιάκα.

Κώστας Γενιδούνιας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ


Υ.Γ. Θα αποτελέσει τρομερή -και δυσάρεστη -έκπληξη η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι και η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου