Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου Μακεδονίας – Θράκης προωθεί ο ΟΣΕ

Την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου Μακεδονίας – Θράκης προωθεί ο ΟΣΕ. Ο Οργανισμός έχει προτείνει προς χρηματοδότηση μελέτες που αφορούν την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα – Ν. Καύκασος (σύνορα FYROM – BITOLA).


Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη - metaforespress.gr 

Η συγκεκριμένα δράση θα περιλαμβάνει επεμβάσεις στη χάραξη της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής, σε υποδομή και επιδομή, σε τεχνικά και υδραυλικά έργα, όπου απαιτείται, καθώς και εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης.

Επίσης, θα περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση, την ανακαίνιση, αλλά και προσαρμογή στις αρχές διαλειτουργικότητας των σιδηροδρομικών σταθμών.

Η παρούσα δράση αφορά τη εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του εν λόγω έργου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, από το 2013, έχουν γίνει προτάσεις ανάταξης του έργου (αναβάθμιση υποδομής με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», χωρίς τελικά να ενταχτεί προς χρηματοδότηση, με συνέπεια, οι μελέτες να μην έχουν προταθεί για χρηματοδότηση σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου