Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Tα "μη αποδοτέα" τορπιλίζουν την εργασιακή ειρήνη; Eνημέρωση ουσίας!

Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε την έπαρση των εκπροσώπων των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για το θέμα με την δικαστική γύρω απο τα μη αποδοτέα. Μάλιστα η διατύπωση συνδικαλιστών της ...λυκκοσυμαχίας ότι
η επιλογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για το θέμα των μη αποδοτέων (περίοδος 2009-2010) τορπιλίζει την εργασιακή ειρήνη αποτελεί αφενός παράδοξο αφετέρου αποδεικνύει ότι στην δήθεν "νέα" παράταξη δεν έχουν αντιληφθεί ορισμένα πραγματικά δεδομένα.
Το πλέον απλό απο αυτά αναφέρει ότι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν ..τορπίλισαν την εργασιακή ειρήνη όταν χάναμε 50% απο τους μισθούς μας αλλά τότε μας διαβεβαιώναν ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ και ΘΑ εξαιρούμασταν απο τα μισθολόγια.
Η περίπτωση με τα μη αποδοτέα, αποτελεί ένα θέμα το οποίο χειρίζεται δικαστικά το ΤΑΝΠΣΕΥ και το Σωματείο μας το παρακολουθεί διακριτικά έχοντας άμεση συνεργασία με το ΔΣ του Ταμείου, το οποίο πράττει το καλύτερο δυνατόν.
Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουμε εις γνώση το σκεπτικό της προσφυγής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όταν περιέλθει εις γνώση μας, θα το ανακοινώσουμε στους συναδέλφους και στους μηχανοδηγούς που περιμένουν δικαίως να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Η απόφαση ήταν θετική για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και το θέμα θα δικαστεί στις 6 Ιουνίου στα ασφαλιστικά μέτρα.

Παράλληλα, η λυκοσυμμαχία των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ανεξήγητα ανοίγει θέμα με τις καλοκαιρινές άδειες των μηχανοδηγών λόγω της δεδομένης έλλειψης προσωπικού, θέμα το οποίο δεν έχει ανοίξει καν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ!
Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια της συμφωνίας του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι καλοκαιρινές άδειες για τους μηχανοδηγούς θα δοθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (αρχές Ιουνίου- αρχές Σεπτεμβρίου) και μάλιστα τα προγράμματα έχουν ήδη εκδοθεί (πχ ΜΑΙ).
Δεν αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την αγωνία της λυκοσυμμαχίας, ούτε καν την διατύπωση ότι το Σωματείο μας θα πρέπει να συζητήσει το θέμα αυτό με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έχουμε υπογράψει συμφωνία και αυτή οφείλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να την τηρήσει.
Αν ο Προιστάμενος Κεντρικής Υπηρεσίας συνάδελφος Θεοδωρόπουλος δεν μπορεί να την τηρήσει και βάζει μπροστά άλλους για τα αδιέξοδα που ενδεχομένως βλέπει, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.
Θυμίζουμε ότι ο Νώντας Θεοδωρόπουλος ήταν τυπικότατος (μέχρι κεραίας) όταν εφήρμοσε την συμφωνία στο θέμα των ελιγμών. Το ίδιο οφείλει -απαρέκλιτα- να κάνει και για τις καλοκαιρινές άδειες, όπως και για τις συνεχόμενες ημέρες εργασίας.
Δεν είναι δυνατό να επικαλείτε ο Υποδιευθυντής Θεοδωρόπουλος την συμφωνία μόνο στους ελιγμούς αλλά να την ξεχνά για τα άλλα θέματα! 
Αν δεν μπορεί, ξέρει τι πρέπει να κάνει (2η φορά το γράφουμε κ όχι τυχαία).

Όσον αφορά το θέμα με τις άδειες και τα οφειλόμενα ρεπό απο το 2017 η ΠΕΠΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά παρά μόνο την πληρωμή των αδειών με προσαύξηση την οποία οφείλει να προχωρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,όπως και την πληρωμή των αναπαύσεων. Ωστόσο αποτελεί πραγματικά ουτοπία, να εγκαλούν το Σωματείο για το θέμα ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είχαν αφήσει συναδέλφους με υπόλοιπα αδειών απο το 2009 και έλυσε το θέμα το Σωματείο πριν 1 χρόνο.
Τέλος και όσον αφορά την εργατική Νομοθεσία οι ενέργειες της ΠΕΠΕ στοχεύουν στην επίλυση του θέματος το συντομότερο δυνατό και θεωρούμε πως θα έχουμε νεότερα το επόμενο διάστημα.

Οι μεγάλες μάχες που θα δοθούν αφορούν την επόμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και εκεί θα επικεντρωθεί το προσεχές διάστημα η προσοχή του Σωματείου μας καθώς αυτή θα είναι η ΣΣΕ πάνω στην οποία θα χτιστεί το μέλλον του κλάδου αλλά θα διαμορφωθούν και οι συνθήκες αποχώρησης του προσωπικού (αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης).

Η ΠΕΠΕ θα διαπραγματευτεί την ΣΣΕ και όλοι γνωρίζουν ότι το Σωματείο μας θα κάνει αυτό που πρέπει για τον κλάδο, το έχει αποδείξει!
Τέλος πρέπει να κλείσει το θέμα των 60 προσλήψεων και να προκηρυχτούν οι επόμενες το συντομότερο.
Τα υπόλοιπα θα λυθούν,ακόμα και αν απειλούν με τορπιλισμό της εργασιακής ειρήνης ορισμένοι αφελεις(ή κουτοπόνηροι) για τα μη αποδοτέα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου