Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Γαλλία: Οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν την απεργία ενόψει συνάντησης με Φιλίπ


Η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη, αλλά κι εμείς επίσης»: οι σιδηροδρομικοί κατέβηκαν χθες για άλλη μια φορά στους δρόμους για να δείξουν στη γαλλική κυβέρνηση ότι «δεν αποδυναμώθηκαν», μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στο πρωθυπουργικό μέγαρο Ματινιόν.


Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στη Λιλ, τη Μετς, την Τουλούζη, τη Λιόν. Στο Παρίσι, αρκετές εκατοντάδες σιδηροδρομικοί, με τους οποίους είχαν ενωθεί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ηλεκτρολόγοι, ταχυδρομικοί και άλλοι, συγκεντρώθηκαν έξω από την Εκόλ Μιλιτέρ. «Είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, για να έχουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος, αλλά κι εμείς επίσης», είπε ο Φρεντερίκ Παβέ, συνδικαλιστής της CGT από το Κορμπέιγ-Εσόν.

Οι εργαζόμενοι «δεν αποδυναμώνονται» και «δεν θα παραχωρήσουν τίποτα», είπε στους συγκεντρωμένους ο Λοράν Μπρεν, του συνδικάτου CGT-Cheminots.

Μια ψεύτικη επιταγή, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, παραδόθηκε συμβολικά στους σιδηροδρομικούς από τον κοινωνιολόγο Ζαν-Μαρκ Σαλμόν ο οποίος είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα «ταμείο στήριξης» των απεργών. «Η απεργία σας γεννά μεγάλες ελπίδες στη χώρα», δήλωσε.

Απεργία πραγματοποιήθηκε και στην Air France. Στα τρένα, όμως, η απεργία θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί άλλη μια διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τις 7 και 8 Μαΐου. Η επόμενη 48ωρη απεργία των σιδηροδρομικών είναι προγραμματισμένη για τις 8 και 9 του μηνός.

www.ergasianet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου