Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΔΑΚΕ - Κιουτσούκης εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την σημερινή ένσταση στις εκλογές στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ένα λάθος πίσω από το άλλο πλέον κάνει η ΔΑΚΕ ψάχνοντας απελπισμένα σανίδα σωτηρίας για να έχει ένα καλό αποτέλεσμα σε εκλογές σε Σωματεία στον σιδηρόδρομο. Σοβαρά εκτεθειμένος σε αυτήν την ιστορία είναι και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Νίκος Κιουτσούκης ο  οποίος μόλις προχτές 
έκανε δημόσια σχόλια για τους αποσπασμένους μηχανοδηγούς (το δημοσιεύουμε), λοιδορώντας το Σωματείο μας (μηχανοδηγοί) ότι τάχα δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τους αποσπασθέντες μετά τις εκλογές,υπονοώντας προφανώς ότι οι 3 (τρεις ολογράφως) συνάδελφοι που αυτοί την στιγμή εργάζονται ως μηχανοδηγοί με αυτό το καθεστώς διαμόρφωσαν και το...αποτέλεσμα στις εκλογές του Σωματείου μας!

Ο Κιουτσούκης δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών στην ΠΕΠΕ, είναι προφανές αυτό, καθώς θεωρεί ότι για τους 103 ψήφους διαφορά της +ΣυνΕξέλιξης με την "νέα" παράταξη -ΣΥΠΕ (Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ευθύνονται οι ...3 αποσπασμένοι μηχανοδηγοί!
Στο ίδιο πνεύμα ήταν άλλωστε και η ένσταση που κατέθεσε  -και απορρίφθηκε- η ΣΥΠΕ στις εκλογές του Σωματείου μας για την συμμετοχή των 3 (άλλων-νέων) μηχανοδηγών που επέστρεψαν πρόσφατα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ενέργειες της ΠΕΠΕ έπειτα από 7 χρόνια (4 πλέον σήμερα καθώς επέστρεψε άλλος ένας τον Απρίλη χάρη στις ενέργειες του Σωματείου,ο οποίος δεν ψήφισε καθώς όντως κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για τα κουκιά στην ΠΕΠΕ!) και ενώ υποψήφιοι με την  ΣΥΠΕ είχαν ψηφίσει στην συνεδρίαση στο ΔΣ στην Θεσσαλονίκη την εγγραφή τους στο Σωματείο μας και τους κρατούνταν οικονομικές συνδρομές και ήταν στους εκλογικούς καταλόγους!
Σήμερα η ΔΑΚΕ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε σοβαρότατο ατόπημα απέναντι στους -πολλούς- συναδέλφους που έχουν επιστρέψει στον κλάδο κίνησης με το καθεστώς απόσπασης και γίνονται καθημερινές προσπάθειες για την πλήρη τους ένταξη.
Σοβαρότατο ατόπημα γιατί όταν δίνεις ένα αγώνα ΜΑΖΙ με τους συναδέλφους, δεν είναι δυνατό να ζητάς να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ απο τις εκλογές του Σωματείου και πόσο μάλιστα, ενώ πληρώνουν τις συνδρομές τους κανονικά ενώ κάποιοι εξ αυτών είναι και υποψήφιοι! Να τους θεωρείς δηλαδή ξένο σώμα στην ουσία,όταν γίνεται αγώνας για να λυθεί το θέμα!
Σοβαρότατο ατόπημα γιατί δεν είναι δυνατό η ΔΑΚΕ να μας λέει ότι έκανε ένσταση γιατί ...υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μεταταχθούν πριν την ιδιωτικοποίηση της και αυτές δεν υλοποιήθηκαν. Αν είναι έτσι γιατί δεν έθετε θέμα η ΔΑΚΕ απο πέρυσι τον Σεπτέμβρη (14/09) που ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περίμενε να το θέσει την ημέρα των εκλογών και αφού είχε υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΠ και στέλεχος της, τους εκλογικούς καταλόγους μόλις μερικές εβδομάδες πριν;
Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Ακόμα χειρότερα για την ΔΑΚΕ ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει λόγο για τις εκλογές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κινδυνεύει να χάσει ο Κιουτσούκης με τους τάχα διπλοψηφίσαντες συναδέλφους στην κίνηση ,δείγμα του πανικού που διακατέχει πλέον την ΔΑΚΕ σε Κεντρικό επίπεδο!!! 
Θεωρεί δηλαδή αφενός ως  λίγο πολύ  δεδομένη την εξέλιξη της μάχης για τους συναδέλφους, ενώ για άλλη μια φορά υποτιμά την νοημοσύνη τους, αφού η ΔΑΚΕ πολύ εύκολα μπορεί να στείλει τους εκλογικούς καταλόγους εκεί όπου θα επιστρέψουν (ελπίζουμε αυτό να μείνει σενάριο) και να μην υπάρχει καμία διπλοψηφία.
Με βάση μάλιστα τα όσα έχουν γίνει στις εκλογές στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ (και είναι πολλά),αλλά και την προσπάθεια εμπλοκής του Κιουτσούκη στις εκλογές του Σωματείου μας, είμαστε βέβαιοι ότι..δεν αφήνουν ψήφο να πέσει κάτω!
Βέβαια όπου ενεπλάκη ο Κιουτσούκης σε εκλογές στον σιδηρόδρομο τελευταία, τα αποτελέσματα για την ΔΑΚΕ ήταν ...αποκαρδιωτικά!
Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση, ότι στην ΔΑΚΕ θεωρούν με την ανακοίνωση τους έμμεσα ότι, οι συνάδελφοι αποσπασμένοι δεν θα τους ψηφίσουν στις εκλογές της ΠΕΠ.
Απορούμε γιατί το θεωρούν αυτό.....
Αφού ο σημερινός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και τότε Πρόεδρος της ΠΟΣ,Κιουτσούκης, έδωσε μάχη το 2010 ενάντια στον  Νόμο 3891 και στις μετατάξεις,άρα θα πρέπει να ....επιβραβεύσουν την προσπάθεια του οι συνάδελφοι!
Τι φοβάται η ΔΑΚΕ,ότι δεν αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι την προσπάθεια της ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων διαχρονικά και την προσπάθεια της για τον κλάδο κίνησης το 2010; 
Ε όχι εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό.....το θεωρούμε αδιανόητο να μην αναγνωρίζουν την μάχη που έδωσε ο Νίκος Κιουτσούκης και η ΔΑΚΕ ενάντια σε αυτές τις πολιτικές!
Τώρα το πως ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κινδυνεύει ουσιαστικά να μην εκλεγεί στην ΓΣΕΕ απο τον σιδηρόδρομο απο  το επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ,είναι ένα ζήτημα,....ανεξήγητο.

Είναι πλέον βέβαιο ότι ο  πανικός της ΔΑΚΕ οφείλετε στο ότι την επόμενη των εκλογών στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΠΕΠΕ, το τοπίο στο σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό γίγνεσθαι αλλάζει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!
Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που μιλούν για δραματική μείωση των ποσοστών της ΔΑΚΕ στην ΠΕΠ, τότε οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα είναι ραγδαίες!

Το στέκι της έλξης -- Τo blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Συνάδελφε Κιουτσούκη, οι  3 αποσπασθέντες μηχανοδηγοί μπορούν να επιστρέψουν ΚΑΙ στον ΟΣΕ πλέον με τον Νόμο 4530, αφού ψηφίστηκε  πρόσφατα η οριστική  ανατροπή του Νόμου 3891!Μάλλον αυτό δεν το ξέρεις όταν δημόσια κάνεις σχόλια για την ΠΕΠΕ (ακόμα ....δεν μπορείς να ξεπεράσεις το αποτέλεσμα των εκλογών, το καταλαβαίνουμε!)
Υ.Γ. 2 Συνάδελφε Κιουτσούκη υπάρχει άραγε κανείς που εμπιστεύεται εσάς,απο τους συναδέλφους που εκδιώχθηκαν με τον Νόμο 3891; Το θεωρείς τυχαίο ότι δεν υπάρχει; Και οι συνάδελφοι στην κίνηση ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τον καθημερινό αγώνα που γίνεται για το θέμα που έχει προκύψει , απο την ΑΣΚ!
Υ.Γ. 3 Συνάδελφε Κιουτσούκη, συνεχίζεις να εκτίθεσαι παρά τις 103 ψήφους διαφορά και το ιστορικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Σωματείου μας. Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι καμιά φορά πρέπει να ξέρουμε και πότε να σιωπούμε. Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος.
Υ.Γ. Αλήθεια για τα ασφαλιστικά μέτρα για τα μη αποδοτέα φταίει η ΠΕΠΕ; Για ένα θέμα που εκρεμμεί απο το 2009 φταίει η ...+ΣυνΕξέλιξη ; Πάλι καλά που υπάρχει το ΤΑΝΠΣΕΥ λέμε εμείς και το κυνήγησε το 2012-2013 όταν κάποιοι αδιαφορούσαν.

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στο στέκι της έλξης για την ενημέρωση και όλες τις προσπάθειες που κάνετε για εμάς τους μεταταγμένους του νόμου 3891/2010.
    Πράγματι η ΠΕΠΕ δίνει αγώνα για επιστροφή των μεταταγμένων μηχανοδηγών και όχι μόνο. Ελπίζουμε στην επιστροφή όλων των μεταταγμένων. Να είστε καλά.

    Μεταταγμένος τεχνίτης


    ΑπάντησηΔιαγραφή