Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Προς επίλυση του θέματος με την εργατική νομοθεσία - Γεύμα για το προσωπικό στα ξενοδοχεία


Στην τελική ευθεία -όπως όλα δείχνουν- βρισκόμαστε για την οριστική επίλυση του θέματος του υπολογισμού των δευτερευουσών απολαβών για το προσωπικό με βάση τις διατάξεις της εργατικής Νομοθεσίας.Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να 
συνάψει σύμβαση με τα ξενοδοχεία που διανυκτερεύει το προσωπικό στην επικράτεια για την παροχή γεύματος καθώς με τον τρόπο αυτό η αμοιβή της διανυκτέρευσης - με όσα προβλέπει η Εργατική Νομοθεσία - θα υπολογίζεται με το 25% του ημερομισθίου.

Αν λοιπόν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει γεύμα στο προσωπικό όταν διανυκτερεύει, η αποζημίωση διανυκτέρευσης θα υπολογίζεται με το 1/4 του ημερομισθίου.
Αν δηλαδή ένας εργαζόμενος έχει ημερομίσθιο 60 Ευρώ  και του παρέχεται γεύμα και στέγη,τότε η αμοιβή της διανυκτέρευσης υπολογίζεται στο 1/4 (25%) του ημερομισθίου, δηλαδή στα 15 Ευρώ.
Αντίστοιχα αν δεν παρέχεται γεύμα παρά μόνο στέγη,υπολογίζεται στα 4/5 του ημερομισθίου, δηλαδή στα 48 Ευρώ στην περίπτωση μας (60 Ευρώ ημερομίσθιο).

Το ημερομίσθιο υπολογίζεται ως εξής: Mηνιαίος μισθός /25.

Το Σωματείο μας ζήτησε να επανέλθει και για το προσωπικό των αμαξοστοιχιών που ξεκινούν τις πρώτες πρωινές ώρες (πχ 51 ή 53) η παροχή πρωινού.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό η παροχή γεύματος μειώνει το κόστος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
Για τους εργαζόμενους το γεύμα στο ξενοδοχείο δεν επιφέρει μεγάλες διαφορές αν κάποιος θεωρήσει ότι το κόστος σίτισης θα καλύπτεται πλέον απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αντίστοιχα με βάση τις διατάξης της εργατικής νομοθεσίας, αυξάνεται σημαντικά, το κόστος υπερωριών, νυχτερινών κτλπ
Θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


2 σχόλια:

  1. Αν εισασταν σοβαροι θα κραταγατε τα λεφτα της διανυκτερευσης ολα και θα επαιρναιν και γευμα οι μηχανοδηγοι και οι συνοδοι.Αλλα αρχισατε τις κωλοτουμπες με το καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ καλή η προσπάθεια.Αυτά τα έχουν πεί στον κόσμο εδώ και μήνες ότι θα γίνουν έτσι.
      Εργατική Νομοθεσία είναι αυτή,πήρες δώρα,επιδόματα αδείας και οι υπερωρίες διπλασιάζονται τουλάχιστο.Αφήστε τα δάκρυα γιατί τα ίδια κάνατε 3 χρόνια και είδατε τι πάθατε.

      Διαγραφή