Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση Π.Κλειδοπουλου εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ

Τα πολιτικά λάθη συνεχίζονται, μια ακόμη κρατική εταιρεία μπαίνει σε τροχιά αφ’ ελληνοποιήσης. Με αφετηρία τον Αύγουστο του 2013 και μετά από πολλές αναβολές και παρατάσεις, γνωστές σε όλους μας,
το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκδίδει στις 7/6/2018 πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετάταξη / μεταφορά υπαλλήλων προς τον ΟΣΕ., ενώ 8/6/2018 είναι η ημέρα κατάθεσης βελτιωμένης δεσμευτικής προσφοράς από την Τραινοσε ( ομίλου Ferrovie ) , η οποία και προσήλθε καταθέτοντας την. Το τίμημα της προσφοράς δεν είναι γνωστό, ( το γνωρίζει μόνο ο προσφέρων ). Ο φάκελος θα ανοίξει στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ., όπου  θα αξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί η περεταίρω τύχη της ΕΕΣΣΤΥ. 
Η εξέλιξη και σειρά των  γεγονότων  δημιουργούν  δικαιολογημένα κλίμα  σύγχυσης και ανασφάλειας στον εργαζόμενο της ΕΕΣΣΤΥ. Μια εταιρεία που εκτιμήθηκε και ιδρύθηκε με δυναμικό 610 άτομα , καθαρά τεχνικό προσωπικό, με πολλές ελλείψεις στην διοικητική υποστήριξη,. Μετά από 5 έτη κρίνεται ότι εργαζόμενοι περισσεύουν. Η πραγματικότητα την οποία όλοι γνωρίζουμε είναι ότι κανένας δεν περισσεύει, το αντίθετο και άλλοι εργαζόμενοι χρειάζονται. Σε όλους είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή είναι μια επιθυμία του αγοραστή, έτσι ώστε να μεταβληθούν τα μισθολογικά μεγέθη που βαραίνουν την εταιρεία από ένα προσωπικό το οποίο έχει πάρα πολλά έτη υπηρεσίας και βρίσκεται στα καταλυτικά μισθολογικά κλιμάκια.
Η ΕΕΣΣΤΥ είναι μια εταιρεία με προοπτικές. Αναδείχτηκε από την διοίκηση ότι αποτελεί μια κρατική εταιρεία η οποία μηδένισε τα αρνητικά της έσοδα και παρουσίασε θετικό πρόσημο στον τελευταίο ισολογισμό της. Μια εταιρεία λοιπόν που μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης για την πατρίδα με σωστή και χριστή διοίκηση  αποκρατικοποιείται. Στρατηγικό και πολιτικό λάθος η αποκρατικοποίηση της.
Όπως πολλές φορές έχω εκφραστεί γραπτώς και προφορικώς ,εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΕΣΣΤΥ έχουμε καταθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας στον Σιδηρόδρομο. Δεν πετάμε εύκολα μια κατάθεση ζωής. Καλώ όλους τους εργαζόμενους με ψυχραιμία και σύνεση να εξετάσουν όλες τις εκδοχές για τον εργασιακό τους βίο και στην συνέχεια να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, την οποία ο καθένας κρίνει ατομικά καλύτερα. Προσωπικά δηλώνω δημόσια πως ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα αλλά ούτε θα  υποβάλλω αίτηση μετάταξης. 
Η διασφάλιση της εργασίας μας έρχεται μέσα από την ενότητα που θα επιδείξουμε ως εργαζόμενοι. Θεωρώ ελάχιστο πολιτικό χρέος να υπογραφεί τουλάχιστον 2+1 έτη συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως τόσα χρόνια υπογράφεται.
Παναγιώτης Κλειδόπουλος
Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΕΕΣΣΤΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου