Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να βάλει τρένα στην γραμμή Κόρινθος - Ναύπλιο

Αραγές μέτωπο για την επαναλειτουργία του τρένου στην Αργολίδα - Ποιά μόνη προϋπόθεση θέτει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ξαναβάλει συρμούς στις ράγες.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 29/6 στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατόπιν αιτήματος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα για να διερευνηθούν
οι προθέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχέση με την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος - Μυκήνες - Άργος - Ναύπλιο.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρεται έντονα να κυκλοφορήσει συρμούς όταν θα είναι αναταγμένη η σιδηροδρομική γραμμή της Αργολίδας σε καθημερινή συχνότητα. Ήδη έχει ξεκινήσει επικοινωνία με την διοίκηση του ΟΣΕ για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, ότι εφόσον ο ΟΣΕ ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες που θα επαναφέρουν τη γραμμή σε λειτουργικό πλαίσιο, ο συγκεκριμένος πάροχος σιδηροδρομικού έργου επιθυμεί ταυτόχρονα να κινήσει τρένα σε αυτή.
Επομένως, σε προτεραιότητα η Πρωτοβουλία Πολιτών θα επιδιώξει ευρεία σύσκεψη στην Αργολίδα με την διοίκηση του ΟΣΕ για να προκύψει χρονοδιάγραμμα ανάταξης της εν λόγω γραμμής.


Να σημειωθεί πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.
Συμμετείχαν στην συζήτηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο διευθυντής επιβατικών μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεόδωρος Τόλιας, η σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αιμιλία Μαρκοπούλου, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, συνεργάτιδα του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Κώστας Γκαργκάσουλας Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο Γιάννης Κουλεντιανός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Επιμελητηριακής, ο Σπύρος Φασούλας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, ο Απόλλωνας Κύρκος μέλος της διαχείρισης του σιδηροδρομικού φόρουμ Amnizia και από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών οι Δημήτρης Νόνης και Βαγγέλης Ντάνης.

www.anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου