Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΕΣΣΤΥ : Αύριο κλείνει η προθεσμία για τις μετατάξεις - Στασιμότητα για την ΣΣΕ - Ανύπαρκτη η ΠΟΣ


Την ίδια ώρα ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ είναι  η πλειοψηφία της ΠΟΣ...
Κλείνει αύριο η προσθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετατάξεων απο την υπο ιδιωτικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ προς τον ΟΣΕ, καθώς η 28η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία μετά την παράταση που έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών. Την ίδια ώρα 
στασιμότητα υπήρξε την εβδομάδα που μας πέρασε στο θέμα της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ μετά και την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ανέφερε ότι για την υπογραφή οποιαδήποτε συμφωνητικού αφορά την εταιρεία πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της,μετά την αποδοχή της προσφοράς των 22 Εκκατομυρίων Ευρώ απο το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 100% των μετοχών.

Το παιχνίδι εξουσίας που ΔΕΝ αφορά τους εργαζόμενους 

 Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε τα προφανή που αρνείται να διαπιστώσει η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΠΟΣ θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα σχέδια της εταιρείας. Αυτό δεν έγινε, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για ένα παιχνίδι εξουσίας, που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αφορά τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση. 
Θυμίζουμε ότι μετά την αποδοχή της πρότασης για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την  Ferrovie Dello Stato, κλιμάκιο της ΠΟΣ είχε μεταβεί στην Ιταλία για να συλλέξει πληροφορίες για τις διαθέσεις των νέων ιδιοκτητών. Το κλιμάκιο αποτελούνταν και απο τον σημερινό Πρόεδρο της ΠΟΣ,συνάδελφο Παρασκευόπουλο.
Στην περίπτωση της ΕΕΣΣΤΥ οι ίδιοι συνδικαλιστές, ο ίδιος Πρόεδρος,ΔΕΝ πήγε- πήγαν μέχρι την Καρόλου,ενδεικτικό του τι ακριβώς "παίζεται" στην πλάτη των συναδέλφων. 
Σήμερα συνεδρίασε το Προεδρείο της ΠΟΣ, χωρίς και πάλι να υπάρξει έστω και μια ανακοίνωση απο την θλιβερή της πλειοψηφία.
Οι κακές σχέσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποτελούν προσωπικό του θέμα και δεν μπορούν επουδενί να επηρεάζουν την ορθή αντιπροσώπευση των συναδέλφων στην τεχνική βάση.
Οι πληροφορίες λένε ότι η παρέα της Κάννιγγος θέλει να προγραμματίσει κινητοποιήσεις, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ επιδεικτικά τις εξελίξεις που μεσολάβησαν το τελευταίο διάστημα. 
Είναι προφανές ότι μιλάμε για πολιτικό παιχνίδι που όμως δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους σε καμία περίπτωση.

Τα δημοσιεύματα - Η θέση του ΟΣΕ

Τα δημοσιεύματα για την ΕΕΣΣΤΥ δίνουν και πέρνουν τις τελευταίες μέρες, ενώ στην συνάντηση που είχε η ΠΟΣ με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ  κ. Θεοχάρη για την ΣΣΕ (στον ΟΣΕ),όταν ρωτήθηκε απο τους συνδικαλιστές  για το θέμα των θέσεων εργασίας όσων εκφράσουν ενδιαφέρον να μεταταχθούν απο την ΕΕΣΣΤΥ στον ΟΣΕ και αν αυτές είναι διασφαλισμένες, υπήρξε σαφής και θετική απάντηση καθώς όπως τονίστηκε ο ΟΣΕ έχει άμεσες ανάγκες σε προσωπικό. 
Οι συνάδελφοι στην τεχνική βάση που είναι και  οι τελικοί αποδέκτες όλων των πληροφοριών καλούνται σε ένα κλίμα ελλιπούς πληροφόρησης (πχ δεν έχει γνωστό απο την ΠΟΣ τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον ΟΣΕ) ή ακόμα και  παραπληροφόρησης,-αφού το θέμα χρησιμοποιείται κατά κώρον και απο συνδικαλιστικές παρατάξεις που θέλουν να.... διατηρήσουν δυνάμεις στην ΕΕΣΣΤΥ (μεγάλο κενό απο την ανεπαρκή συνδικαλιστικά πλειοψηφία της ΠΟΣ)-, να επιλέξουν για το αν θα παραμείνουν στην υπο ιδιωτικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ ή αν θα μεταπηδήσουν στον Δημόσιο ΟΣΕ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα,πάνω απο 120 σιδηροδρομικοί έχουν κάνει αιτήσεις για να λάβουν τα απαιτούμενα δικαιλογητικά για την μετάταξη -όπως αναφέρουν και τα δημοσιεύματα του ημερήσιου ή εβδομαδιαίου τύπου-και καλούνται μέχρι αύριο να λάβουν μια απόφαση για την συνέχεια του εργασιακού τους βίου.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου