Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Υπογράφηκε η επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων

Μια σημαντική ημέρα, μια απόδειξη ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΑΛΛΙΩΣ!
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, τις Υπουργικές Αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.


Με την υπογραφή των τεσσάρων Υπουργικών Αποφάσεων κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των:

Τραπεζών

Ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Γραφείων ταξιδίων και τουρισμού

Πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους. Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, είναι γεγονός και θα συμβάλλει στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.

Μία κεντρική δέσμευση της Κυβέρνησης προς τον κόσμο της εργασίας έγινε πράξη,  ενισχύοντας τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και τη συλλογική διεκδίκηση τους για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις διαμορφώνει και το συνδικαλιστικό- ταξικό κίνημα που δραστηριοποιείται στην βάση.
Στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, στις Ομοσπονδίες που δίνουν καθημερινό αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν 75 χιλιάδες εργαζόμενους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου