Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΚΗ άγνοια απο τον γραφικό και την ΣΥΠΕ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ

ΕΠΙΚΗ και πλέον ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ επικίνδυνη άγνοια διακατέχει τον γραφικό εκπρόσωπο της ΣΥΠΕ ο οποίος για 4η φορά σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου,
ΔΕΝ  ΕΦΕΡΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Γνήσιος εκπρόσωπος του συνδικαλισμού του χτες, ο γραφικός της ΣΥΠΕ αποδεικνύει πλέον ότι μοναδικός σκοπός της παρουσίας του στα ΔΣ είναι να περιμένει κάποια τοποθέτηση μέλους του ΔΣ απο άλλη παράταξη για να κάνει φτηνή - και πολλές φορές βρώμικη- αντιπολίτευση, τακτική που επιβάλλει η γνωστή εμπάθεια και προσωπική εμμονή που τον διακατέχει.

Ούτε μια πρόταση λοιπόν απο την ΣΥΠΕ , με το γραφικό να ΜΗΝ ΦΕΡΝΕΙ ούτε πρόταση για την κατάσταση στην κυκλοφορία την οποία κατήγγειλε πρόσφατα, στοχοποιώντας δημόσια τους συναδέλφους σταθμάρχες και το κέντρο κυκλοφορίας στην Λάρισα.
Ο γραφικός αρνήθηκε μάλιστα να κατονομάσει και τον μηχανοδηγό που του έκανε παράπονα για δήθεν μη εφαρμογή εγκυκλίου στο Κιάτο κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας, εγκύκλιο που ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ κάν στο Δ.Σ. για να στηρίξει τις ιντερνετικές του φαντασιώσεις που ευτελίζουν την ήδη φτωχή του παρουσία.

 Ακόμα χειρότερα, ο γραφικός και η ΣΥΠΕ επιβεβαίωσαν ότι ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ στο Προεδρείο για την υπογραφή της ΣΣΕ και περιμένουν το τελικό κείμενο για να δηλώσουν την οριστική τους ψήφο, διαψεύδοντας τα όσα μας έλεγαν ότι δεν...ξέραν τίποτα για το θέμα και δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τίποτα!!!!


Επικίνδυνη άγνοια

Το πόσο επικίνδυνη άγνοια διακατέχει τους συνδικαλιστές της ΣΥΠΕ γύρω απο τα θέματα της εργατικής Νομοθεσίας φάνηκε απο το ότι θεωρούσαν, ο γραφικός μετά βεβαιότητας, ότι το οικογενειακό επίδομα (γάμου - τέκνων) προβλέπεται απο την... Εργατική Νομοθεσία και ότι αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη η χορήγηση του!
Ακόμα ψάχνουν στα κινητά τους, να βρούν ποιο άρθρο της Εργατικής Νομοθεσίας προβλέπει την εν λόγω διάταξη , με τον γραφικό κατά την προσφιλή του τακτική να ειρωνεύεται τους παρευρισκόμενους που του επισήμαναν την πρωτοφανή, για συνδικαλιστή, άγνοια.
Το οικογενειακό επίδομα προβλέπεται στην ΕΣΣΕ που περιλαμβάνει τους ΚΑΤΩΤΑΤΟΥΣ μισθούς (586 σήμερα) και έτσι αν οι βασικοί μισθοί υπερβαίνουν τις προβλέψεις της ΕΣΣΕ κανείς εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να το χορηγήσει.

4 μήνες, ούτε μια πρόταση

4 μήνες έχουν περάσει απο την δημιουργία της ΣΥΠΕ (Ένωση ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) και η απογύμνωση του πλέον γραφικού συνδικαλιστή στην ιστορία της ΠΕΠΕ είναι γεγονός. 
Χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, παρά μόνο εμπάθεια και μισαλοδοξία αποδεικνύει ότι δεν έχει τίποτα πραγματικά να προσφέρει στον κλάδο και στους μηχανοδηγούς.
Ακόμα και για τα κλιμάκια της νέας ΣΣΕ που πρόσφατα κατήγγειλε δημόσια,δεν είχε πρόταση, αλλά προτίμησε να πεί ότι δεν τα έχει δει!!!
Και αφού δεν τα έχεις δει, πως τα καταγγέλεις τον ρώτησαν και κοίταζε γελόντας τα άστρα...

Κορυφαία στιγμή αυτή που οι εκπρόσωποι της ΣΥΠΕ ανέφεραν την θέση τους για το προτεινόμενο μισθολόγιο.
Περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσει η ΠΕΠ είπαν για να καθορίσουμε την οριστική μας θέση και οι πάντες έμειναν άφωνοι απο το πόσο ετερόφωτοι μπορεί να δηλώνουν όσοι ζητούσαν την ψήφο των συναδέλφων " για να εκπροσωπούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μηχανοδηγών".

Στις αερολογίες των εκπροσώπων της ΣΥΠΕ η απάντηση ήταν ξεκάθαρη.
Η πάγια θέση της ΠΕΠΕ είναι ότι η νέα ΣΣΕ πρέπει να υπογραφεί απο τα 2 Σωματεία και η ΠΕΠΕ κάνει ΟΛΕΣ τις απαραίτητες ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο εκνευρισμός των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ είναι πλέον διάχυτος καθώς μετά την παταγώδη αποτυχία τους στην ΣΣΕ της ΕΕΣΣΤΥ (0+0 =0 ) θα έχουν σύντομα ως μέτρο σύγκρισης την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Και όσοι επένδυσαν ή επενδύουν σε αντίθετα αποτελέσματα μάλλον έχουν αντιληφθεί τελευταία ότι για άλλη μια φορά θα μείνουν με τα σενάρια επί χείρας...


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ, Ακόμα γελάμε με την προσπάθεια του γραφικού να παρουσιαστεί ως μέλος ή συνεργαζόμενος του ΠΑΜΕ ή τάχα κομμουνιστής.. 
Αναρωτιόμαστε αν ρώτησε το ΠΑΜΕ ή την ΑΣΚΕ που εγκατέλειψε για να συνεργαστεί με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ ή αν τελικά ο άνθρωπος αρέσκεται στον αυτοεξευτελισμό....

Υ.Γ. 2 Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ είχαμε και την πρώτη διαφοροποίηση εντός της ΣΥΠΕ για το θέμα των διανυκτερεύσεων. 
Ο συνάδελφος Συρόπουλος πρότεινε για την Δράμα το κύκλωμα εργασίας που προβλέπει αρκετές διανυκτερεύσεις, ενώ ο γραφικός την ίδια ώρα κουνούσε την ταμπέλα "HOTEL"  με την οποία σχολιάζει κάθε πρόταση για διανυκτέρευση.Είναι και αυτή μια απόδειξη των εμφανών αδιεξόδων του!






1 σχόλιο:

  1. Η αχαλινωτη φαντασια ενος «ολοκληρωτικου» μυαλου

    Η κριτικη στη συπε- και στο παμε ενιοτε- αποτελει ενδειξη σκληρου αντικομμουνισμου κατα τον φαντασιοπληκτο και παντελως ασχετο με τον κομμουνισμο ιδιοτελη «συνδικαλιστη» πρωτα της ασκε και μετεπειτα της συπε.Ο ολοκληρωτισμος της σκεψης του ειναι ολοφανερος. Αντιμετωπιζει τις διεκδικησεις και τα κοινα σαν ταυρος εν υαλοπωλειο. Στη θεωρια. Στην πραξη εχει αλλη προσεγγιση.Ακομα ομως και στη θεωρια Οπου δεν μπορει να απαντησει κανει οτι δεν καταλαβαινει ανακαλυπτωντας συνομωσιες και στυλοβατες.Οπου καταλαβαινει το λαθος της τοποθετησης του γενναει κι αλλα ζητηματα κι αλλες ερωτησεις.Σε αυτο το αεναο ταξιδι φαντασιας αποπροσανατολισμου και παραφιλολογιας του ευχομαι καλο ταξιδι.

    Ωφελιμιστης συντροφος Άσωτος
    (με μανδυα)
    Υ.Γ το ρημα γλυφω εχει να κανει με την γλυπτικη οχι με την γλωσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή