Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Απέριψε η ΠΟΣ την πρόταση για ΣΣΕ στον ΟΣΕ

Προστατούντος των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ η ΠΟΣ απέρριψε την πρόταση της Διοίκησης του ΟΣΕ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον Οργανισμό. 

Χωρίς να μπορεί να γίνει κατανοητό
ποια ακριβώς είναι τα αιτήματα που θέλει να διεκδικήσει η πλειοψηφία της ΠΟΣ (εκτός αν με τα 40 Ευρώ αύξηση στις  δωροεπιταγές κλείσει η ΣΣΕ και γελάνε και τα τσιμέντα) απορρίφθηκε η πρόταση που διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο γιατί κάλεσε σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο ελάσσον Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνάδελφος Παρασκευόπουλος.
Και είναι απορίας άξιο γιατί το Προεδρείο είχε εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματευτεί την ΣΣΕ απο το Διοικητικό Συμβούλιο.
Εφόσον ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ δεν συμφωνούσαν με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, θα μπορούσαν να απορρίψουν το κείμενο και να συνεχίσει το Προεδρείο την προσπάθεια για την νέα ΣΣΕ.
Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών αποχώρησε απο την συνεδρίαση, κάνοντας λόγο για ουσιαστικές αυξήσεις που θα πρέπει να δοθούν και μετά την ένταση που προκλήθηκε απο την ομιλία του πλέον ανίκανου Προέδρου της Ομοσπονδίας τα τελευταία 100 χρόνια.
Ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος στην τοποθέτηση του είπε πως...του έχουν πει και του έχουν ζητήσει  -προφορικά - Σωματεία που δραστηριοποιούνται στον ΟΣΕ να μην ψηφίσουν για την νέα ΣΣΕ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΠΟΣ που εργάζονται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ επειδή εκεί τα 2 Σωματεία διαπραγματεύτηκαν αυτόνομα την ΣΣΕ. (Και υπέγραψαν με σημαντικές αυξήσεις).
Και ο ίδιος μετέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο ένα θέμα που δεν μπορεί φυσικά να συμβεί ποτέ καθώς το καταστατικό της ΠΟΣ είναι συγκεκριμένο ενώ ερωτηματικά γεννήθηκαν για τις προθέσεις του απερχόμενου Παρασκευόπούλου. 
Ακόμα χειρότερα για τον ίδιο, όταν τον ρώτησαν πως οι συνδικαλιστές της ΕΡΓΟΣΕ στο ΔΣ της ΠΟΣ ψήφιζαν χρόνια τώρα για τις ΣΣΕ σε όλες τις εταιρείες, ενώ ΚΑΙ εκεί υπογράφει το πρωτοβάθμιο Σωματείο Συλλογική Σύμβαση, έδειξε ανήμπορος να απαντήσει.
Επιβεβαιώθηκαν στην ουσία όσοι τους τελευταίους μήνες καταγγέλλουν ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣ με αιχμή τον απερχόμενο Πρόεδρο της - ο οποίος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί μετά το 19-5 σε βάρος του σε πρόσφατη ψηφοφορία- επεδίωκε επιτακτικά τους τελευταίους μήνες να διαγράψει μέλη του ΔΣ της είτε με αγωγές, είτε με πλειοψηφικές αποφάσεις κατά παράβαση κάθε καταστατικής διαδικασίας. Σήμερα ο πλέον ανίκανος Πρόεδρος στην ιστορία του συνδικάτου μας, μετέφερε απόψεις που διασπούν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και με την κουτοπονηρία να τις συνοδεύει μάλιστα, ως δική του παρέμβαση 'για να ηρεμήσουν τα πράγματα".
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ,  ελάσσον Παρασκευόπουλος, σήμερα απέδειξε σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο ότι δεν μπορεί να αποτελεί εγγυητή της ενότητας του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο.
Την ευθύνη για την παρουσία του στην ηγεσία της ΠΟΣ και τα καταστρεπτικά της αποτελέσματα φέρει ακέραια η παράταξη της ΠΑΣΚ.
Αποδείχτηκε ανεπαρκής ακόμα και στην γνώση του Καταστατικού, όταν μετέφερε στο ΔΣ, απόψεις που δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. 

Είναι επίσης πραγματικά μυστήριο πως ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταψήφισαν μια Σύμβαση που έδινε μεσοσταθμικά αυξήσεις απο 4 εως 9.7% σήμερα προέβαλαν ως αντεπιχείρημα τα 40 Ευρώ τον χρόνο για τις δωροεπιταγές ¨για να πάρουν όλοι κάτι".
Όπως έλεγε και γνωστός γραφικός, 40 Ευρώ το χρόνο , δια 365 μέρες, μας κάνουν κάτι λιγότερο απο 8 λεπτά του Ευρώ την μέρα.
Και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ που παίρναν αυξήσεις 90-150 Ευρώ το μήνα, καταψήφισαν την ΣΣΕ!
Ερωτηματικό φυσικά υπάρχει και στο γιατί η ΠΟΣ ενώ το καλοκαίρι έλεγε ότι θα υπογράψει ακόμα και την ίδια ΣΣΕ στον ΟΣΕ, σήμερα την καταψήφισε! 
Και ακόμα χειρότερα για την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ. Αναρωτιόμαστε, τους συναδέλφους στην ΕΕΣΣΤΥ στους οποίους παρουσίασαν ως κατόρθωμα το απόλυτο μηδέν το περασμένο καλοκαίρι,σήμερα τους σκέφτηκαν καθόλου; 
Απλά για να συγκρίνουμε την στρατηγική των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ τα τελευταία χρόνια.
Στο άγνωστο με βάρκα την ....αβεβαιότητα.

Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων στην ΠΟΣ.
Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου