Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

H εφαρμογή της νέας ΣΣΕ, έκλεισε όλα τα στόματα και δικαίωσε τα 2 Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο πλέον πειστικός τρόπος για να τελειώσουν οι οποιεσδήποτε συζητήσεις - ερμηνείες γύρω απο την νέα ΣΣΕ δόθηκε με τα εξοφλητικά του Δώρου Χριστουγέννων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτά είχαν αποτυπωθεί οι τακτικές αποδοχές του
προσωπικού βάση των όρων της νέας διετούς επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν τα 2 Σωματεία τον περασμένο Νοέμβρη.
Την ώρα που στον ΟΣΕ υφίσταται ακόμα η εκκρεμότητα για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, (ΚΑΙ εξαιτίας των παλινωδιών της πλειοψηφίας της ΠΟΣ που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά), στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργαζόμενοι είδαν σαφέστατες αυξήσεις στις τακτικές τους αποδοχές.
Και αυξήσεις είδε η μεγάλη πλειοψηφία ΟΛΩΝ των εργαζομένων (με εξαίρεση τους πτυχιούχους που κράτησαν τις ίδιες αποδοχές στην πλειοψηφία τους).
Οι συνδικαλιστές στην έλξη και στην κίνηση που καταψήφισαν αυτήν την ΣΣΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ενώ τα περασμένα χρόνια ψήφιζαν συμβάσεις με μηδενικές αυξήσεις (όπως έκαναν πρόσφατα και στην ΕΕΣΣΤΥ) θα πρέπει να εξηγήσουν στους μηχανοδηγούς και στο προσωπικό κίνησης τι όνειρο είδαν (κυριολεκτούμε σε αυτό) και δεν αντελήφθησαν έγκαιρα αυτό που είδαν στην πράξη όλοι οι συνάδελφοι στα τελευταία εξοφλητικά τους.
Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στους μηχανοδηγούς που είδαν όχι μόνο τις αδικίες των ενιαίων μισθολογίων να αποκαθίστανται αλλά διαπίστωσαν την δυναμική της νέας ΣΣΕ που προσαυξάνει ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ τις τακτικές και άρα συντάξιμες αποδοχές τους ,αλλά και το εφάπαξ τους.
Σε συνδυασμό με τον Νόμο Κατρούγκαλου και την ανταποδοτικότητα στις συντάξεις, οι συνάδελφοι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε όσους απο την πρώτη στιγμή τόνιζαν ότι ο κλάδος έχει τεράστια δυναμική που του στερούσαν απαρχαιωμένες αντιλήψεις αλλά και οι συνδιαλλαγές του συστήματος του χτες για αποκομιδή προσωπικών οφελημάτων.
Δικαιώθηκαν όσοι διαπραγματεύτηκαν αυτήν την ΣΣΕ, η +ΣυνΕξέλιξη που απο το 2015 είχε ξεκαθαρίσει την θέση της γύρω απο το θέμα, όταν και τον Δεκέμβρη του 2017 πρωταγωνίστησε στην υπογραφή της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΠΕΠΕ.
Ο νέος χρόνος έχει πολλές προκλήσεις για το Σωματείο μας, τις οποίες η +ΣυνΕξέλιξη ανέλυσε στο ΣτΑ και τις οποίες θα δημοσιεύσει το στέκι τις επόμενες ημέρες.

Μεγάλη είναι και η επιτυχία για το επιχειρησιακό Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς οι συνάδελφοι που αμφισβητούσαν την διαπραγμάτευση και την υπογραφή της ΣΣΕ μπορούν να συγκρίνουν με το τι συμβαίνει σήμερα με την ΠΟΣ και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ, τα πολιτικά παιχνίδια και τις αγκυλώσεις ενός συνδικάτου (ΠΟΣ), που δείχνει ότι δεν το απασχολεί το πραγματικό όφελος για όσους εκπροσωπεί. 
Η υπογραφή της ΣΣΕ απο το Επιχειρησιακό Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί και την εγγύηση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην ιδιωτική πλέον εταιρεία.
Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει και η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας (απο μπλοκάκι σε συμβάσεις εργασίας) για τους συναδέλφους σε πολλούς τομείς και τα όποια προβλήματα διαπιστώνονται θα αντιμετωπίζονται απο κοινού με τα 2 Σωματεία.
Μάλιστα οι πληροφορίες απο την ΠΕΠ αναφέρουν ότι επίκεινται νέες προσλήψεις σε προσωπικό κίνησης και μιλούν για πάνω απο 50 νέους συναδέλφους στον κλάδο (που με την νέα ΣΣΕ είδε επίσης σημαντική αύξηση στις τακτικές του αποδοχές).

Η εφαρμογή της ΣΣΕ έκλεισε όλα τα στόματα κυριολεκτικά ενώ αναμένουμε και την πληρωμή των δευτερευουσών με τον νέο τρόπο υπολογισμού για να διαπιστώσουν ΟΛΟΙ τι καταφέραμε ΜΑΖΙ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου