Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Μισθολογικές αυξήσεις 7,5% διεκδικούν οι σιδηροδρομικοί στη Γερμανία. Τι αντιπροτείνει η DB

Εκατομμύρια μετακινούμενοι στη Γερμανία έχουν έλθει αντιμέτωποι με εκτεταμένες καθυστερήσεις, λόγω της απεργίας των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο.
Η κινητοποίηση προέκυψε όταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Deutsche Bahn (DB) και το Συνδικάτο Σιδηροδρόμων και Συγκοινωνιών EVG
οδηγήθηκαν σε ναυάγιο, με το EVG να απαιτεί αύξηση των μισθών κατά 7,5% για περίπου 160.000 εργαζόμενους της DB.

«Οι συνάδελφοί μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο, για να εξασφαλίσουν τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων στη Γερμανία … παρά τη μόνιμη έλλειψη προσωπικού και τις πολλές υπερωρίες», δήλωσε ο managing director του EVG, Torsten Westphal.

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε την DB ότι το Συνδικάτο θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «όταν η DB καταστήσει σαφές ότι θέλει να διαπραγματευτεί μαζί μας σοβαρά».

Από την πλευρά της η DB επέκρινε την απεργία του EVG «ως εντελώς περιττή», ενώ σε tweet της αρνήθηκε ότι διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις.

Δήλωσε μάλιστα ότι προσφέρει στους εργαζόμενους αυξήσεις 5,1% σε δύο στάδια, καθώς και μια εφάπαξ καταβολή ποσού 500 ευρώ, μέτρα που σύμφωνα με την DB ισοδυναμούν με άνοδο 7%.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου