Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται για το Θριάσιο ΙΙ. Πιθανές συμμετοχές έκπληξη


Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει ο διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς, για το Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), ο οποίος θα προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα.


Του Φώτη Φωτεινού - metaforespress.gr 

Το υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι θα κατατεθούν αρκετές προσφορές, δεδομένης της σημασίας του διαγωνισμού και μάλιστα, ότι θα υπάρξουν συμμετοχές «έκπληξη».

Προφορικό ενδιαφέρον έχουν ήδη επιδείξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Goldair, ενώ και η Cosco / OΛΠ εξετάζει πιθανή συμμετοχή.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί από τον ΟΣΕ, με βάση το μοντέλο ΣΔΙΤ. Ο ΟΣΕ θα διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείρισή του, ωστόσο ο ιδιώτης το management.

Το σχήμα που θα δημιουργηθεί εκτιμάται ότι θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Επίσης, την ολοκλήρωση σειράς έργων υποστηρικτικών λειτουργιών, όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.α.).

Στο ακίνητο των 1.600 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, έχουν ήδη κατασκευαστεί μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, οι οποίοι, όπως προβλέπεται από τα τεύχη του διαγωνισμού για το εμπορευματικό σιδηροδρομικό κέντρο, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σ’ αυτό και με το εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών της ΓΑΙΑΟΣΕ, το οποίο έχει παραχωρηθεί για περίοδο 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου