Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Επιστολή ΠΕΠΕ για την εκπαίδευση των 68 νέων μηχανοδηγών

Κύριοι ,
Όπως πληροφορηθήκαμε, την περασμένη Παρασκευή 15/03 η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ενέκρινε το πρόγραμμα για το 2ο σκέλος της εκπαίδευσης των 68 νέων μηχανοδηγών.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, Τρίτη 19 Μαρτίου

καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει στους συναδέλφους για την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ δεν μας κοινοποιήσατε το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, την στιγμή μάλιστα που ζητήσατε την παρέμβαση του Σωματείου μας σε όλες τις βαθμίδες (ΟΣΕ-ΡΑΣ) ,για την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Επίσης εδώ και 19 μέρες κανείς υπεύθυνος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει επικοινωνήσει με τους νέους μηχανοδηγούς, για να τους ενημερώσει έστω,για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, πράγμα που δημιουργεί εύλογες απορίες στους εργαζόμενους, αλλά και μαρτυρά σημαντικές οργανωτικές αδυναμίες που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν στην εταιρεία και ιδιαίτερα στον κλάδο έλξης.
Μέχρι σήμερα κανένας εκπαιδευτής μηχανοδηγός δεν έχει ενημερωθεί  για το αν θα χρειαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην 2η φάση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ποιο τροχαίο υλικό θα κληθεί να διδάξει καθώς και αν θα του χορηγηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.
Το Σωματείο μας διαχρονικά έδινε και δίνει μεγάλη βαρύτητα στα ζητήματα της εκπαίδευσης και πιστοποίησης νέων μηχανοδηγών , της ύπαρξης επάρκειας  και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, καθώς αυτή εγγυάται την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο γνωστό για τα προβλήματα του Ελληνικό Σιδηροδρομικό δίκτυο.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την καθυστέρηση έναρξης του 2ου σκέλους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που θα επιφέρει επιπρόσθετα και σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της μεγάλης έλλειψης μηχανοδηγών  αφού με την καθυστέρηση αυτή μετατίθεται και  η ημερομηνία πιστοποιήσης των νέων συναδέλφων.
Tέλος υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και πιστοποίηση των 4 συναδέλφων μηχανοδηγών που προσλήφθηκαν τον Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην παραγωγή.

Καλούμε για τις ενέργειες σας και την αποστολή του εγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης (των 68 νέων) στο Σωματείο μας.

                                                Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

           Γενιδούνιας Κ.                                           Τουρλής Β.

Απο το blog της ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου