Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΠΕΣΟΣΕ : Πλειοψηφικά εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης

Ανακοίνωση της ΠΕΣΟΣΕ 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
   Είναι γεγονός ότι τον προηγούμενο χρόνο, παρά την εκλογική διαδικασία,  προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα, να αποσοβήσουμε ορισμένες ενέργειες της διοίκησης που ήταν αντίθετες στα συμφέροντα των ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ.
Το δεύτερο είναι πως οι μακροπρόθεσμοι στόχοι που έχουμε θέσει μας επιβάλλει να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά και συνειδητά τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια. Από την άλλη η έκταση και η μέθοδος διαμόρφωσης της δράσης μας απέδωσαν καρπούς(ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ-ΓΚΚ) παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τους άξονες μιας μελλοντικής πορείας σήμερα απέναντι στις νέες τάσεις και κατευθύνσεις που απαιτεί η πρόκληση των καιρών. Προσπαθήσαμε και πιστεύουμε  ότι κατορθώσαμε να εξαλείψουμε τις πελατειακές σχέσεις, την διαπλοκή, την γραφειοκρατία και τις κομματικές λογικές που επικρατούσαν. Επίσης  προσπαθούμε να δημιουργήσουμε  τους όρους για να έχουμε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στο σωματείο, χωρίς να το έχουμε κατορθώσει πλήρως ακόμα.
 Οργανώσαμε με τον αναγκαίο συντονισμό που είναι και ανάγκη των καιρών, την λειτουργία της ΠΕΣΟΣΕ ως σωματείο που θα διεκδικεί και θα κατακτά τα δίκαια αιτήματα των Σταθμαρχών και θα αγωνίζεται συμμαχώντας με άλλα σωματεία του σιδηροδρομικού κόσμου για την ανατροπή  όλων των αντιλαϊκών μέτρων που μέχρι σήμερα πλήττουν την κοινωνία ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. Αποδεικνύεται περίτρανα πως η σωστή μας στρατηγική και η απορρέουσα τακτική απέφεραν με την συμβολή μας υπογράφηκε μια ΣΣΕ, η οποία είναι συνέχεια της προηγούμενης που εμπεριέχει την ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( διαχρονικό αίτημα μας), ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (και μάλιστα αύξηση των, μικρή μεν αλλά για το σύστημα μεγάλη) μετατροπή του ΚΕΚ  σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ, ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, και ένα κοινωνικό κομμάτι για όλους τους σιδηροδρομικούς που το υποστηρίξαμε με έμφαση. 
Βέβαια δεν είναι όπως θα θέλαμε, όμως αναλογιζόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες, οικονομικές-πολιτικές-κοινωνικές, κατά τη θεώρηση μας είναι ένα βήμα για τη περαιτέρω εξελικτική  πορεία μας.
 Αυτή θα πραγματώνεται βήμα-βήμα γιατί εμείς είμαστε στη παραγωγική διαδικασία έτσι λοιπόν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ τους Σταθμάρχες και με βάση το ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. Επομένως θα συνεχίσουμε στην  πραγματοποίηση των Διοικητικών Συμβουλίων της ένωσης μας στην περιφέρεια ανοιχτά σε όλους τους συναδέλφους γιατί μόνο σε αυτούς δίνουμε λόγο, με δεδομένο ότι ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ  ΠΩΣ Ο  ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ  ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

      Με αυτή την λογική και την αντίληψη βάση των αρχών της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ καθορίστηκε και το πλαίσιο 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΩΣΤΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΩΣΤΕ  ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!.......

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΟΣΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου