Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ευκλ. Τσακαλώτος για 13ο-14ο μισθό: Ο,τι αποφασίσει το ΣτΕ


Στη δέσμευση ότι θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για 13ο-14ο μισθό στην περίπτωση που είναι θετική για τους δημοσίους υπαλλήλους προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, στη χθεσινή συνάντηση
που είχε με την ΑΔΕΔΥ.


Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα δημοσιευτεί περίπου στις 15 Μαρτίου και η αίσθηση που υπάρχει στους δημοσίους υπαλλήλους είναι ότι θα έχει θετική κατάληξη, δηλαδή θα κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές.

Στην περίπτωση που προκύψει αναδρομική καταβολή ποσών, ο υπουργός -σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ- επισήμανε ότι έχει συζητήσει το θέμα με τους δανειστές και εφόσον η επαναχορήγησή τους δεν δημιουργεί πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους, θα καταβληθούν σε δόσεις.

Στο ενδεχόμενο επανανομοθέτησης και χορήγησης 13ου-14ου μισθού από δω και στο εξής, ο υπουργός σημείωσε ότι θα χρειαστούν δομικές αλλαγές, γιατί θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό – «υπονοώντας ότι θα λάβει αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα περικοπών», σύμφωνα με την ερμηνεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία από την πλευρά της επέλεξε να ασκήσει κριτική στον υπουργό, βάζοντας ως αίτημα την επαναχορήγηση των «δώρων» με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ απέστειλε αίτημα συνάντησης στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», το υπουργείο πρόκειται να ανακαλέσει την «τροπολογία Γεροβασίλη» που αποκλείει από τις κρίσεις όσους προϊστάμενους δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος της ΑΔΕΔΥ είναι να αποσπάσει και η ίδια ρητή δέσμευση από την υπουργό για την ανάκληση της τροπολογίας. Σχετική δέσμευση παρείχε η υπουργός σε πρόσφατη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

www.efsyn.gr -Στέργιος Ζιαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου