Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Βαθιά πολιτική, η ήττα ΑΥΤΗΣ της ΓΣΕΕ

Τέλος εποχής για αυτήν την ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα πρόσωπα που οδήγησαν στην απαξίωση της.Προς αναβολή οδεύει το 37ο συνέδριο αυτής της ΓΣΕΕ με την Συνομοσπονδία να έχει υποστεί συντριπτική πολιτικά ήττα σε αυτό. Όσο και αν οι επικλήσεις στους 
ψευτοτσαμπουκάδες του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να αποτελέσουν το άλλοθι για τα όσα συνέβησαν στην Καλαμάτα και συμβαίνουν στα συνδικάτα χρόνια τώρα, ορισμένα γεγονότα μιλούν μόνα τους.

Κυρίαρχο, η παραίτηση του 2ου την τάξη συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ κ. Καραγεωργόπουλου που αποτέλεσε στην ουσία  και έμμεση παραδοχή για τα όσα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για εκλογές "με σκιές" σε πολλά συνδικάτα. Παραίτηση που ήρθε "προκειμένου" να γίνει το συνέδριο και που "έφυγε" χτες με τον κ. Καραγεωργόπουλο να δηλώνει ότι αφού δεν έγινε την ...ανακαλεί. Συνδικαλιστικές πρακτικές που προκαλούν τουλάχιστο θυμηδία αλλά και ερωτηματικά.
Οι πρακτικές  αυτές φυσικά αφορούν ΚΑΙ αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ, που ακολουθεί την ίδια πεπατημένη χρόνια τώρα, θέλοντας στην ουσία να διαλύει ότι δεν ελέγχει, ενώ προσπαθεί να απαξιώνει ως "εργοδοτικά" ακόμα και συνδικάτα που σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.

Είναι πολιτική ήττα της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, γιατί δεν εκτίμησαν σωστά τα γεγονότα, δεν υπολόγισαν ότι το ΠΑΜΕ θα αποθρασυνθεί μετά τα όσα συνέβησαν στην ΟΙΥΕ, ενώ υποτίμησαν και πάλι το γεγονός πως ΚΑΝΕΝΑΣ πραγματικά εργαζόμενος δεν ασχολείται σοβαρά σήμερα με ΑΥΤΗΝ την Συνομοσπονδία. Οι προσπάθειες για δημοσιότητα έπεσαν στο κενό, αφού ακόμα και η παρουσία του κ. Παναγόπουλου στο φιλότιμο και φιλόξενο   ...ΣΚΑΙ, προκάλεσε τουλάχιστο αισθήματα λύπης στους εργαζόμενους.
Η επιμονή όμως των μεγαλοσυνδικαλιστών της ΓΣΕΕ να μιλούν δημόσια για την ανάγκη παρουσίας αστυνομίας σε συνέδρια εργατών, την ώρα που εργάτες έχουν χάσει την ζωή τους στο παρελθόν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, προκάλεσε οργή σε δημοκρατικούς και σκεπτόμενους ενεργά πολίτες.
Το αίμα που χύθηκε για τα κεκτημένα αιώνων, αυτά που επικαλούνται οι εργατοπατέρες σε ομιλίες τους για να επικαλεσθούν το κοινό αίσθημα,  δεν χύθηκε επειδή οι εργάτες έπεσαν και χτύπησαν σε κάποια διαδήλωση, αλλά επειδή χτυπήθηκαν απο το κύριο όργανο της αστικής τάξης, που προστατεύει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Και σήμερα , αυτή η ΓΣΕΕ, κατάντησε να ζητά την παρουσία της αστυνομίας για να προχωρήσουν οι "δημοκρατικές" διαδικασίες της, ανήμπορη να προστατεύσει την διαδικασία εντός της. Σε λίγο θα ζητήσει να μπεί  η αστυνομία στις συνελεύσεις μας, αύριο στις εκλογές των Σωματείων μας, μεθαύριο στα σπίτια μας.
Και φυσικά ορθότατα δεν πλησίασε η αστυνομία τον χώρο του συνεδρίου. Αυτό άλλωστε περίμενε και το ΠΑΜΕ, αλλά ...δεν του έκατσε.

Μόνο λύπη προκάλεσε το video με την δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ. Μόνο οργή προκαλεί η προσπάθεια ορισμένων (μέσα απο την ΔΑΚΕ) να συνδέσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό και την Αριστερά, εκμεταλλευόμενοι ,με τεράστια άλματα λογικής, τις πρακτικές του ΠΑΜΕ. Δεν γνωρίζουν ιστορία, τουλάχιστο.

Το ΠΑΜΕ που φυσικά, βρίσκει και τα κάνει.

Και αν η ΓΣΕΕ σήμερα ήταν ένας ζωντανός οργανισμός, αν οι εργαζόμενοι πίστευαν σε αυτόν, αν είχαν την παραμικρή ελπίδα για το ότι το μέλλον του θα αλλάξει μέσα απο ΑΥΤΑ τα συνδικάτα,θα στήριζαν την Συνομοσπονδία.

ΓΣΕΕ που αρνείται χρόνια τώρα, να καθιερώσει την συνδικαλιστική ταυτότητα για να τελειώσουν τα παρατράγουδα σε εκλογές. 
Αρνείται το συνδικαλιστικό μητρώο, για να καταγραφούν  πόσοι εργαζόμενοι είναι τελικά γραμμένοι σε Σωματεία, ίσως γιατί αν αυτό γίνει, τα νούμερα προκαλέσουν - αρνητική - αίσθηση και μικρούν ακόμα περσότερο αυτήν την ΓΣΕΕ.

ΑΥΤΗ η ΓΣΕΕ υπέστη μια σαφή πολιτική ήττα στην Καλαμάτα. Μεγαλύτερη πολιτικά και απο τις ήττες των μνημονίων ίσως.

Και αυτό είναι μια διαπίστωση όλων των εργαζομένων.
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση απο τα κάτω και στην ανατροπή των συσχετισμών δυνάμεων σε όλα τα συνδικάτα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. 1 Ναυάγησε και η προσπάθεια κάποιων, έτοιμων απο καιρό για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, να παρουσιάσουν ως κοινωνικά  και πλειοψηφικά αποδεκτή αυτήν την συμμαχία, μέσα απο το αποτέλεσμα του 37ου συνεδρίου.
Υ.Γ.2 Ακόμα γελάμε με τον γραφικό μπούφο, εκπρόσωπο των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ κάθε Δευτέρα-Παρασκευή και του ΠΑΜΕ το Σαββατοκύριακο. Πάλι μέσα έπεσε σε όσα ήξερε απο το "παρασκήνιο". Αντί να διαλυθεί μια παράταξη (..Ενότητα) όπως του είχαν μεταφέρει, υπέστησαν συντριπτικά πολιτική ήττα η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ. Ούτε την διεξαγωγή  ενός συνεδρίου (και μάλιστα εκατοντάδες χιλιόμετρα απο την Αθήνα) δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν.
Υ.Γ.3 Οι εξελίξεις θα είναι μεγάλες, απο δω και στο εξής και έχουμε και το συνέδριο της ΠΟΣ προ των πυλών το φθινόπωρο

1 σχόλιο:

  1. Τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα συνέδρια της ΓΣΕΕ έγιναν σε μακρινούς και εξωτικούς τόπους (Ρόδο και Αλεξανδρούπολη αν δεν κάνω λάθος), όπου οι "αντιπρόσωποι των εργαζομένων", σε προστατευμένο περιβάλλον, ξανά-αυτοδιορίζονταν στις θέσεις τους. Η απόσταση δεν επέτρεπε σε μαζική μετάβαση των μελών του ΠΑΜΕ, που πάντα αναδείκνυε το πρόβλημα των διορισμένων συνέδρων, των εκπροσώπων της εργοδοσίας και των αντιπροσώπων περίεργων Εργατικών Κέντρων Κωμοπόλεων που έχουν πολλαπλάσια μέλη από το εργατικό δυναμικό της περιοχής!
    Το τελευταίο επέλεξαν να το κάνουν σε απόσταση 2-3 ωρών από την Αθήνα και ήταν εύκολη η μετάβαση των μελών του ΠΑΜΕ, που στην ουσία "σκότωσαν τον πεθαμένο". Ποιος εργαζόμενος χ... έεε σκοτίστηκε αν έγινε ή δεν έγινε το Συνέδριο, με αυτό το Προεδρείο και αυτούς τους συνέδρους; Αν θα επανεκλεγεί ο Παναγόπουλος ή αν θα διοριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο; Τι να την κάνει τέτοια ΓΣΕΕ; Για να λέει ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα μαζί με το ΣΕΒ και το ΙΟΒΕ ή μαζί με τους Μενουμευρώπη και τους Παραιτηθήτε; Γιατί δεν βγάζουν Προεδρείο με αριστίνδην μέλη τον κ. Στουρνάρα, την κ. Ξαφά, τον Τζήμερο (το "κ." σκοπίμως παραλείπεται), τον κ. Μάνο και τον κ. Ανδριανόπουλο; Το ίδιο θα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή