Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΣΗΕΚ : Εμπαιγμός ή σκοπιμότητα;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
το σχέδιο που συντάχθηκε και κατατέθηκε ως πρόταση Σωματείων για τη σύναψη ΕΣΣΕ, και μετά από μία
σειρά συντονιστικών, αναμενόμενο θα ήταν να πάρει μορφή πολύ διαφορετική από την αρχική του. Παρ’ όλο που το κείμενο άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα Ιανουαρίου, παρ’ όλες τις προτάσεις που δόθηκαν από διάφορα Σωματεία, το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό από το αναμενόμενο! 
Τα πέντε από τα εννιά συνδικάτα που λειτουργούν στο φορέα, συμφώνησαν σε μια «αντιπρόταση» (επί της πρότασης της εταιρείας που κατατέθηκε στις 28/2/19), η οποία στο σύνολό της είναι η ίδια – ακόμα και στα σημεία στίξης – με την αρχική! 
Αναρωτιόμαστε λοιπόν: 
➢ Προς τί όλες αυτές οι συναντήσεις; ; 
➢ Προς τί όλη αυτή η καθυστέρηση;; 
➢ Ποιοί ευθύνονται για την ολιγωρία; 
➢ Ποιούς εξυπηρετεί «το ροκάνισμα» του χρόνου; 
➢ Ποιοί εκμεταλλεύονται το θεσμικό τους ρόλο, χρησιμοποιώντας προσχηματικά την  ενότητα; 
➢ Ποιοί επέλεξαν τη λογική των αποκλεισμών, νομίζοντας ότι αυτό ισχυροποιεί τη  διεκδικητική τους εμβέλεια;; 

Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει για ποιό λόγο τα «επιχειρησιακά Σωματεία» λειτούργησαν δίκην Διοίκησης, απορρίπτοντας άρθρα που δεν τους ήταν αρεστά, γεγονός πρωτοφανές και αδιανόητο! Γίνεται ακόμα χειρότερο, καθόσον τα άρθρα αυτά αφορούν (για να μην πούμε τα απαιτούν, αφού είναι κοινωνικού χαρακτήρα) και διευκολύνουν τον εργασιακό βίο και των δικών τους μελών!... 
Έφτασαν σε σημείο μάλιστα να προτείνουν την καταγραφή συγκεκριμένου επιδόματος μέσα σε ΚΥΑ! Αποδέχονται δηλαδή, την ωμή Κυβερνητική παρέμβαση στους όρους αμοιβής, υπονομεύοντας ουσιαστικά τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις! 


➢ Αναρωτιόμαστε, τί είδους εξηγήσεις θα δώσουν στους εργαζόμενους και δη στα μέλη τους και αν αυτά άραγε θα τους νομιμοποιήσουν;!... 
➢ Λυπούμαστε μεν για τον εμπαιγμό που συντελείται. αρνούμαστε δε να νομιμοποιήσουμε τη σκοπιμότητα! 
✓ Ευχόμαστε, αυτοί που έβαλαν τον πήχη τόσο ψηλά, στο τέλος να μην αναγκαστούν να τον περάσουν από κάτω...! 
✓ Είμαστε κάτι περισσότερο από βέβαιοι ότι, για όποιο στραβό αποτέλεσμα στο τέλος θα νίπτουν τας χείρας τους, ως άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι». Το έχουν ξανακάνει άλλωστε... με την ανοχή φυσικά των εργαζόμενων...! 

Ως πότε όμως;; 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου