Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Όταν η ασφάλεια (έτος 1979) παρακολουθούσε τις συνεδριάσεις του Σωματείου μας


Ο επί δεκαπενταετία (1985-2000) Πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Αραβαντινός, σχολιάζοντας το σημερινό αίτημα της ΓΣΕΕ για την παρουσία της αστυνομίας σε συνεδρίασεις του, ανέφερε στο blog μας τι είχε συμβεί σε συνεδρίαση της ΠΕΠΕ >  Αλίμονο στο εργατικό κίνημα όταν ζητά να το προστατέψει η Αστυνομια στις μεταξύ τους διάφορές .Δεν θα ξεχάσω το 1979 όταν η ηγεσία της ΠΕΠΕ ΟΣΕ έθεσε το θέμα να βγει η όχι εκτός αίθουσας συνεδρίασης του ΣτΑνττιπροσωπων, ο ασφαλίτης που είχε ορίσει η Ασφάλεια Πειραιά. 
Ψηφισαν υπέρ απομακρινσης του οι Αντιπρόσωποι ¨Γιάννης Μαμμας, Αντώνης Αραβαντινος, Παπαδακος Τάσος θερμαστές- Κουτσουμπελης Γιάννης Μηχανοδηγός Δ/Ηλεκτρομηχανων. 
Έτσι παρέμεινε και παρακολουθησε τις διαδικασίες ο Ασφαλίτης και με απόφαση του ΣτΑ. ελέγχοντας ερωτήσεις προτάσεις, ανοιχτές ψηφοφορίες
Στην συνεχεία Αραβαντινος και Παπαδακος ψάχναμε τις αιτίες που μεταφερθηκαμε πολύ πίσω στην Επετηρίδα.
 Ήταν η εποχή του Λάσκαρη Αρκάδα Υπουργού Εργασίας και προστάτη πολλών συνδ. οργανώσεων τότε...

Το δικό μας σχόλιο >
Όποιος δεν γνωρίζει ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Ευχαριστούμε απο καρδιάς τον Αντώνη Αραβαντινό, επί 15 ετία Πρόεδρο του Σωματείου μας, για την υπενθύμιση των συνεπειών της παρουσίας της αστυνομίας σε συνεδριάσεις εργαζομένων.
Εμείς την τοποθέτηση του, την στέλνουμε στους μεγαλοσυνδικαλιστές της χώρας, που έχουν χάσει εμφανώς το μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου