Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Το βαρέλι δεν έχει πάτο....

Υπάρχει η ρυπαρότητα. Υπάρχει η χυδαιότητα. Υπάρχει η προστυχιά. Υπάρχει η αλητεία. Υπάρχει η σαπίλα. Υπάρχουν τα σκουλήκια. Υπάρχει ο βούρκος και τα σκατά.
Πραγματική απορία δημιουργείται σε όλους τους συναδέλφους απο τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (ΣΥΠΕ) τις τελευταίες μέρες. Αφού το μέτρημα των ημερών
για την μισθοδοσία κράτησε μόλις 1 μήνα και αφού μάλλον στην ΣΥΠΕ έχουν αρχίσει και διαπιστώνουν ότι κάθε επικριτική αναφορά τους σε οικονομικά ζητήματα γύρω απο την  ΣΣΕ προκαλεί τον γέλωτα στους μηχανοδηγούς, οι τουρίστες του συνδικάτου μας, με τον γραφικό μπούφο- ως   εκπρόσωπο τους στον δημόσιο λόγο, προσπαθούν να πείσουν για την "συμμαχία" των δυνάμεων της +ΣυνΕξέλιξης με την Ενότητα ή άλλες παρατάξεις.
Όλα αυτά την ώρα που οι μηχανοδηγοί έπειτα απο 35 χρόνια κοκορομαχιών και ανελέητων καυγάδων, είδαν με τα μάτια τους, τον περασμένο Απρίλη συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στο ίδιο ψηφοφέλτιο (με την σημαία της...δήθεν νέας παράταξης > ΣΥΠΕ).
Και αφού απέτυχαν στις εκλογές της ΠΕΠΕ, χωρίς να κάνουν καμία αυτοκριτική- λέξη άγνωστη για αυτούς-, τώρα προσπαθούν να πείσουν για την δήθεν "συμπόρευση" δυνάμεων με σαφείς  & ετερόκλητες απόψεις γύρω απο πολλά ζητήματα έχοντας προφανώς στόχο να αποπροσανατολίσουν. Όπως κάνουν όταν αναφέρονται σε δήθεν συνεργασίες της +ΣυνΕξέλιξης με χρυσαυγότες, στην επιτομή της συνδικαλιστικής αλητείας.
Ενοχλούνται προφανώς στην ΣΥΠΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) που κανείς πλέον δεν τους πέρνει στα σοβαρά, (μετά και τον γέλωτα που προκάλεσαν τα κυκλώματα εργασίας που κατέθεσαν για τον Προαστιακό) και έτσι τώρα τελευταία με βαθυστόχαστες δημόσιες  τοποθετήσεις του γραφικού μπούφου που εκπροσωπεί την παράταξη στο δημόσιο λόγο και  υπό την ταμπέλα του "παρασκηνίου", προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Άλλωστε μόνο αυτές τους έμειναν πλέον.
Αυτές και ο  απόλυτα βρώμικος ρόλος τους, που φάνηκε όταν στοχοποίησαν το Σωματείο για τις προσλήψεις αναφέροντας επί λέξη και δημόσια ότι οι ...ενέργειες του Σωματείου μας "Έφεραν προσλήψεις χωρίς γεωγραφικά χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα οι νέοι συνάδελφοι μας να είναι αντιμέτωποι με πιθανές μεταθέσεις".
Αυτοί είναι. 
Ο βόθρος της έλξης, και το δημοσιογραφικό "Μακελειό" εντός του κλάδου.
Πιο κάτω και απο τα σκατά όπως εύστοχα λέει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο άρθρο του για αυτού του είδους την ενημέρωση, τον πρόλογο του οποίου δανειστήκαμε για την ανάρτηση μας.
Ακριβώς αυτήν την πεπατημένη ακολουθεί επί χρόνια ο γραφικός μπούφος. 
Πιο κάτω και απο τα σκατά!


Μετά τους συνταξιούχους, που προσπάθησε ο γραφικός μπούφος  και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να βάλουν στην σχολή την 1η Μαρτίου πέρυσι δήθεν για να πιστοποιηθούν, τώρα στοχοποίησαν και τις νέες προσλήψεις. Νομίζουν ότι δεν το είχαμε δεί.
Όλα τα βλέπουμε και απλά περιμένουμε την κατάλληλη ώρα.

Τι είπαν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ουσία

Με λίγα λόγια είπαν σε μερίδα νέων συναδέλφων και δημόσια μάλιστα, για να ακούσει η Διοίκηση προφανώς,  ότι δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σιγόνταραν την πιθανότητα μεταθέσεων τους, θέλοντας να τις χρεώσουν στο Σωματείο που "έφερε προσλήψεις" χωρίς γεωγραφικά κριτήρια.
Αυτή είναι η κατάντια τους,το βαρέλι που δεν έχει πάτο.
Ας ψάξουν αλλού για λυκοσυμμαχίες στην ΣΥΠΕ, ας βρούν να αναλύσουν άλλα πιπεράτα παρασκήνια, γιατί πολλές φορές ισχύει το ρητό.
Λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.

Η ΠΕΠΕ για άλλη μια φορά έκανε αυτό που έπρεπε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 






1 σχόλιο:

  1. NEMESIS είναι να σε ξεφτιλίζουν με αυτόν τον τρόπο.
    Χωρίς βρισιές, με καθαρό λόγο. Που επένδυσε μετά τους συνταξιούχους, συνταξιούχους που προσπάθησε με το φιλαράκι του να βάλουν στην σχολή τον Μάρτη του 18, στις μεταθέσεις μπας και επιβεβαιωθεί κάτι απο τα σενάρια που φαντασιώνεται τα βράδυα που δεν έχει με τι να ασχοληθεί- Βρούντι πιάσε το μπισκότο, πλάθω σενάρια-, ο συνδικαλιστικά ανύπαρκτος μπούφος.
    Όταν ένας άνθρωπος σαν τον γραφικό, έχει να πεί καλημέρα στον εαυτό του 30 χρόνια, όταν βλέπει τον καθρέφτη και φεύγει τρομαγμένος απο την ασχήμια των πολλών απωθημένων,όταν θέλει να λέγεται συνδικαλιστής και δεν λέει καλημέρα στο 80% των συναδέλφων γιατί τους θεωρεί κατώτερους, επειδή δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του, το μόνο που του απομένει είναι το παιχνίδι μέσα στα σκατά.
    Μαθημένος στα σκατά άλλωστε, απο το 2012 όταν είχε αναλάβει εργολαβία την εκπροσώπηση της ΔΑΚΕ, μετά το 2015 στο ΠΑΜΕ, σήμερα στην ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ, αύριο μαζί με τα χρυσά αυγά αγκαζέ,αν αυτό τον κάνει να νοιώθει σημαντικός, έχει δομικά προβλήματα απο τα απωθημένα.
    Καλώς τον ξεφτιλίσατε με Μπογιόπουλο, πιο κάτω και απο τα σκατά, αυτό του άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή