Αν κάτι πρέπει άμεσα να γίνει είναι να απομακρυνθεί η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ (εκ του αποτελέσματος πλέον) Διοίκηση του ΟΣΕ και να δοθούν ουσιαστικά και πραγματικά χρονοδιαγράμματα με ΣΟΒΑΡΟ σχεδιασμό για την αποκατάσταση των έργων .
Μια Διοίκηση η οποία όχι μόνο δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ακόμα περιμένουμε να απαντήσει ποιος διέρρευσε τα ηχητικά και αυτά κυκλοφόρησαν μονταρισμένα και για να αρχίσει το χτίσιμο της θεωρίας του "μοναδικού ανθρώπινου λάθους".
ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ λοιπόν αν για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία κλείσει ο σιδηρόδρομος, είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη αλλά και όσοι καιρό τώρα στηρίζουν το ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ τίποτα παρουσιάζοντας το ως δήθεν έργο.
Είναι ενδεικτικό στον ΟΣΕ σήμερα δεν υπάρχει εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό του Συμβούλιο και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αν και πότε αυτό συνεδριάζει.
Έσπευσε η Ομοσπονδία να κάνει εκλογές τον Νοέμβριο "για να μην μείνει χωρίς εκπρόσωπο στον ΟΣΕ το κίνημα" και εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανείς!
ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ
Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών
Υ.Γ. Το καλύτερο το ακούσαμε πριν λίγο. "Αν μιλούσε το IC 62 κατά την αναχώρηση του απο την Λάρισα, θα το άκουγε το εμπορικό" .
Προτείνουμε στους αετούς της παραπληροφόρησης, να κάνουμε μια δοκιμή σήμερα (αν κάναμε δοκιμή στις 28/2/2023 δεν θα άκουγε ούτε η Λάρισα) , να δούμε αν ακούει ένα τρένο που είναι στους Νέους Πόρους ένα άλλο τρένο που αναχωρεί απο Λάρισα.
ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου