Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Νίκου Κιουτσούκη

Σημερινή δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ συναδέλφου Νίκου Κιουτσούκη για τα τρέχοντα θέματα της εφεδρείας αλλά και για την απαίτηση της Τρόικας για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .





 Αθήνα, 5.10.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν.Κιουτσούκη
Έπειτα από δυο χρόνια “MEΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ & ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ” στη χώρα μας από την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες πολίτες βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με την ακολουθούμενη “φασίζουσα” πολιτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε και τους εκβιασμούς τύπου Μνημόνιο ή χρεωκοπία, Μεσοπρόθεσμο ή τάνκς “σώζοντας” έξι και πλέον φορές την Ελλάδα!!!
Δύο χρόνια έφθασαν για να ανατρέψει η κυβέρνηση των βαρβάρων ό,τι κέρδισαν με αγώνες οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες !!!
Δύο χρόνια με ατελείωτες θυσίες του συνόλου του ελληνικού λαού, πήγαν χαμένα αφού ανακάλυψαν ότι ΛΕΦΤΑ δεν ΥΠΗΡΧΑΝ.
Σαν να μην έφθαναν τα τεράστια βάρη που φόρτωσαν στις πλάτες των πολιτών με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, έκτακτων εισφορών καλύπτοντας την πολιτική τους ανεπάρκεια, η κυβέρνηση και η Τρόικα συμφώνησαν να ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ με την εργασιακή εφεδρεία κατ’ αρχήν 30.000 εργαζόμενους και 30% στο σύνολό τους, όχι για δημοσιονομικούς λόγους, αλλά ως αποτέλεσμα ισοδύναμο της… ανικανότητάς τους, αφού ούτε τη φοροδιαφυγή πάταξαν, ούτε την εισφοροκλοπή σταμάτησαν, ούτε αυτούς που φυγάδευσαν τα 600 δις € στο εξωτερικό μπόρεσαν να ελέγξουν.
Δυστυχώς η όποια πρόταση κατατίθεται περί εργασιακής εφεδρείας στα πλαίσια κατάργησης του τάχα διογκωμένου δημόσιου τομέα δεν διασφαλίζει “ώριμα εργασιακά δικαιώματα”, δεν εξηγεί τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, τι θα γίνει με το εφάπαξ, τι θα γίνει με τις συμβάσεις εργασίας και κυρίως τι θα γίνει με τις “χαμένες” ασφαλιστικές εισφορές των ταμείων τα οποία μετά και τις τελευταίες περικοπές “ψάχνουν” να καλύψουν το έλλειμμα των 11 δις ευρώ για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους!!! 
Η απάντηση της ΤΡΟΙΚΑ για κατάργηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. μετά τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ έχει ως στόχο να καταστεί η Ελλάδα από “ΧΩΡΑ” “ΧΩΡΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ” και ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ “ΕΤΑΙΡΩΝ” μας. 
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, αντιτίθεται και απορρίπτει στο σύνολό του τέτοιου είδους πρόχειρες λύσεις και εκβιαστικά διλλήματα.
Εμείς ως συνδικαλιστική παράταξη, έχουμε καταθέσει την θέση μας στην 76η ΔΕΘ λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την πραγματική εικόνα και την κατανομή κατά κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και παραμένουμε αταλάντευτοι σ΄ αυτήν.
Σε ότι αφορά τις μελέτες όπως αυτή της εταιρείας McKinsey γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε με χορηγό… τον ΣΕΒ !!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σε κάθε περίπτωση το σύστημα ΠΑΣΟΚ θα καταλάβει σύντομα ότι λευκή επιταγή δεν του έδωσε ο ελληνικός λαός. 
Η όποια “ταφόπλακα” μας ετοιμάζουν θα κλείσει τελικά τον “πολιτικό τους τάφο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου