Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΕ: Μεγαλειώδεις οι συγκεντρώσεις σε παλμό και συμμετοχή

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχολιάζει τις μαζικότατες σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, που έλαβαν χώρα σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα 


η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχολιάζει: "Η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει -τα εκατομμύρια των εργαζομένων, παντού, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα που μετείχαν στην απεργία ξεπερνώντας απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατία από εργοδότες και κυβέρνηση. -τους 10αδες χιλιάδες εργαζομένων ανέργων συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων, Ε.Β.Ε, φτωχών αγροτών, νέων συνταξιούχων και μεταναστών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν μαζικά αποφασιστικά με τα λάβαρα και τα αιτήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν σχεδόν σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας μας και ήταν μεγαλειώδεις σε παλμό και συμμετοχή, οι ποιο μαζικές των τελευταίων χρόνων. Το μήνυμα ήταν σαφές και κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.
-Όχι στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου
- Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία
- Κάτω η κυβέρνησηκαι τα κόμματα του κεφαλαίου
- Αποδέσμευση από την Ε.Ε. - Εργατική λαϊκή εξουσία
Η εκτελεστική γραμματεία καλεί όλους και όλες με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, πιο μαζικά να δώσουμε την μάχη για την επιτυχία και της δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας καθώς και της περικύκλωσης της βουλής. Η 48ωρη απεργία και η περικύκλωση της βουλής δεν είναι το αποκορύφωμα της δράσης μας αλλά αφετηρία ακόμα ποιο αποφασιστικής κλιμάκωσης στις μορφές και στο περιεχόμενο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου