Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δελτία Τύπου ΠΟΣ

Δημοσιεύουμε τα 2 χτεσινά δελτία τύπου της Π.Ο.Σ.
ΑΘΗΝΑ, 14/10/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

                                                                                                 
     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής Πανσιδηροδρομικής απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011.
     Επίσης, η Π.Ο.Σ. καλύπτει την 3ήμερη πανελλαδική απεργία για τις 18,19 & 20/10/2011 που έχουν προκηρύξει:
α) το Σωματείο της ΠΕΠΕ (Μηχανοδηγοί) και
β) το Σωματείο των Εργαζομένων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια απόφαση παρθεί από Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη της.

Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2010-2015», που προωθεί η Κυβέρνηση και μας οδηγεί στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
            Αγωνιζόμαστε να μην καταργηθούν:
          α) η Επιχειρησιακή ΣΣΕ 2011 ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
          β) η περαιτέρω συρρίκνωση των θέσεων εργασίας μέσω της εργασιακής εφεδρείας –
             απόλυσης,
         γ) η υπονόμευση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων,
         δ) να σταματήσει η φορολογική επιδρομή της Κυβέρνησης.
       

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 – 106 77 ΑΘΗΝΑ,  6 RUE KANIGOS – 106 77 ATHENS,  TEL:210 38 38 133, 210 38 38 197,  FAX: 210 38 42




2ο ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 




 ΑΘΗΝΑ, 14/10/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


     Με το ν.3891/2010 που αφορά στην εξυγίανση του Ομίλου ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ πέραν των άλλων, καταργήθηκαν οι Σ.Σ.Ε. των Σιδηροδρομικών, μειώθηκαν οι αποδοχές μας κατά 40%, μειώθηκε το 50% των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

     Με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ την υπογραφείσα Επιχειρησιακή ΣΣΕ του 2011 που υπογράφθηκε στα πλαίσια του ν.3891. Δηλαδή εντός οκτώ μηνών παρεμβαίνουν νομοθετικά για δεύτερη φορά και ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δίκαιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

     Επίσης, με την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση καταργούν και άλλες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την υπονόμευση της ασφαλούς λειτουργίας του Σιδηροδρόμου.

     Για τα ανωτέρω οι Σιδηροδρομικοί έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις  με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στα Δικαστήρια κατά του Σωματείου – Μέλους μας, των Μηχανοδηγών.

     Το Πρωτοδικείο Πειραιά με την υπ΄αριθ. 5299/14-10-2011 απόφασή του έκρινε ΔΙΚΑΙΕΣ τις διεκδικήσεις των Σιδηροδρομικών και συνακόλουθα ΝΟΜΙΜΕΣ τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

     ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο «έκτρωμα».

    

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου