Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Άγριος "καυγάς" Κυριάκου Μητσοτάκη με ΔΑΚΕ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα «προφανώς ή δεν κατάλαβαν αυτό που είπα ή θέλουν να προστατεύουν όλους εκείνους που διορίστηκαν στο Δημόσιο Τομέα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια».

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα έδωσε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε νωρίτερα από τους συνδικαλιστές για τις απόψεις του περί εφεδρείας όσων προσλήφθηκαν στο Δημόσιο μετά το 1994 εκτός ΑΣΕΠ.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του από την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, και διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όλοι οι προσληφθέντες στο Δημόσιο μετά το 1994, αλλά αυτοί «που μπήκαν στο δημόσιο από το “παράθυρο” εκτός ΑΣΕΠ».

Επισήμανε ότι ανέμενε από τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα «για να είναι συνεπής και προς το όνομά της, να αγωνίζεται πρωτίστως για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανεργία και τις μειώσεις μισθών» και κατέληξε: «Αλλά αυτό φαντάζει δύσκολο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ήταν μέχρι πρόσφατα αρχισυνδικαλιστής στον κρατικοδίαιτο ΟΣΕ».

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΙΤ  με την οποία αναζοπυρώθηκε η κόντρα ανέφερε τα εξής 

                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά αλλά δυστυχώς αμαυρώθηκαν με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι “ γνωστοί άγνωστοι” παρακρατικοί μηχανισμοί και κόστισαν τη ζωή ενός συναδέλφου μας διαδηλωτή.
Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα των διαδηλώσεων.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπο το κράτος πανικού και με επιβαλλόμενη την στρατιωτική πειθαρχία στους βουλευτές της αφού παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν την αυτοτέλεια και την αυτονομία της ψήφου τους και αυτή καθορίζεται από ξένα συμφέροντα, ψήφισαν τελικά το επαίσχυντο Πολυνομοσχέδιο που διαλύει τους εργαζόμενους και την κοινωνία και ενισχύει ακόμα περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες.
Ελπίζουμε ο Πρωθυπουργός να κάνει πράξη την “απειλή” του ότι δεν κυβερνά με 153 βουλευτές και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας οδήγησε την “Κυβερνώσα” παράταξη σε απώλεια εθνικής υπερηφάνειας και ανθρωπιάς μιας και το παραπάνω νομοσχέδιο φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες.
Η μάχη δεν τελείωσε. Την εργασιακή εφεδρεία–απόλυση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το μισθολόγιο – φτωχολόγιο και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο θα τα καταργήσουμε στην πράξη με την δύναμη που διαθέτουμε ως κυρίαρχος λαός. Γιατί εμείς δεν απωλέσαμε και δεν χαρίσαμε τίποτα από αυτά που μας ανήκουν.
Οι παραφωνίες όμως του ελληνικού κοινοβουλίου από μεμονωμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν για μια ακόμη φορά με την παρέμβαση του “Προστάτη” των… φτωχών, των αδυνάτων, και των ανέργων που έδωσε το στίγμα του.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πλειοδοτώντας στην απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης μεταφέροντας κατ’ ουσίαν παλιές θέσεις, του πρώην Πρωθυπουργού και πατέρα του, ζήτησε να ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία –απόλυση όσοι προσελήφθησαν μετά το 1994 στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Το δυστύχημα για τον ίδιο είναι ότι δεν μας λέει τίποτα καινούργιο από αυτά που έχει συνηθίσει η ελληνική κοινωνία να ακούει από τις ανούσιες και χωρίς περιεχόμενο δηλώσεις του, οι οποίες παραπέμπουν όλο και περισσότερο στη δεκαετία του ’80 και στην πολιτική του “θατσερισμού”, ξεχνώντας όμως ότι βρισκόμαστε στο έτος 2011.
Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι είδους μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός μπορεί να προκύψει όταν η θέση που εκφράζει κάποιος οδηγεί το έθνος και τον λαό 35 χρόνια πίσω.
Εάν ο εν λόγω κύριος θεωρεί ότι τα κόμματα πρέπει να είναι ξεκομμένα από την ελληνική κοινωνία, τότε δεν κατάλαβε τίποτα ή δεν είδε τίποτα και δεν άκουσε τίποτα από την χθεσινή ογκώδη και μεγαλειώδη διαδήλωση των εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν και αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

σχόλιο blog
ο κ. Μητσοτάκης κάνει τον λαγό?
 Είναι η 2η φορά που ο εν λόγω βουλευτής χρησιμοποιεί αυτήν την ρητορική .
και έχει δίκιο ο συνάδελφος Κιουτσούκης .Το θέμα είναι τι κάνει και η ΝΔ....3 σχόλια:

 1. Αναμφίβολα πάντως, οπού δούλεψε ο υιός Μητσοτάκης, είχε προσληφθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο ΑΣΕΠ! Άλλωστε, μονό μέσω ΑΣΕΠ γίνεσαι βο(υ)λευτής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την διαγραφή του Λυμπερόπουλου ( πρόεδρος ΣΑΤΑ ) από την ΝΔ , δεν την έκανε ο Μητσοτάκης .

  Ο οποίος Λυμπερόπουλος έκανε και αντιπολίτευση βαρβάτη.
  Όποιος έχει μάτια και βλέπει και διαβάζει ας διαβάσει και την τελευταία τοποθέτηση του κ. Σαμαρά για τους συνδικαλιστές .

  Η ώρα της ευθύνης πλησιάζει για την ΝΔ .Όσο αυτή έρχεται πιο κοντά , τόσο θα απομακρύνονται στελέχη της από τους μπλε συνδικαλιστές .
  Αυτό , άλλωστε πουλάει σήμερα .

  Η πολιτική θα είναι ίδια για τον δημόσιο τομέα.
  Μείωση δαπανών , μείωση δαπανών .
  Μείωση δαπανών.

  Αλλαγή πολιτικής ζητούσε ο Θύμιος , φωναχτά όμως.

  Και διεγράφη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html

  Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή