Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

H κρίση εξαπλώνεται .....


Η Ιταλίδα Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων δακρύζοντας(στην Ελλάδα αντίστοιχος Υπουργός θα μίλαγε ακόμα για τις συντεχνίες ) ανακοινώνει τα νέα σκληρά μέτρα στην Ιταλία .
Ιρλανδία , Ελλάδα , Πορτογαλία , Ιταλία και ακολουθούν οι επόμενοι .
Τα όμορφα χωριά , όμορφα καίγονται έλεγαν.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν , οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της
Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση, για την ανάκαμψη της οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.Έτσι, οι Ιταλίδες γυναίκες, στο εξής, θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα εξήντα δυο τους χρόνια και οι άνδρες στα εξήντα έξι μέχρι το 2018. Παράλληλα τα απαιτούμενα χρόνια εισφορών θα αυξηθούν σε σαράντα ένα για τις γυναίκες και σαράντα δυο για τους άνδρες.
Σε ό,τι αφορά τις κύριες παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε, την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 21% σε 23%, την απαγόρευση της χρήσης ρευστού για πληρωμές άνω των χιλίων ευρώ, την κατάργηση
των περιφερειακών συμβουλίων, την επιβολή φόρου της τάξης του 1,5% επί του συνόλου των αδήλωτων κεφαλαίων που επέστρεψαν από το εξωτερικό χάρη σε ευνοϊκά μέτρα νομιμοποίησης. Επιβάλλεται, εκ νέου, τρία χρόνια μετά την κατάργησή του, ο φόρος ακινήτων, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση για σκάφη, ιδιωτικά αεροσκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας.
Σε δηλώσεις του ο Μόντι  είπε ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην αντιμετώπιση της κατάστασης και θα επιστέφει στο κράτος τον μισθό που αντιστοιχεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. "Είχα σκεφθεί να καταβάλλω το ποσό σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αλλά κατέληξα στην διαπίστωση ότι ο οργανισμός που τώρα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη είναι το ιταλικό δημόσιο", είπε χαρακτηριστικά.
Οι υπουργοί του πρόκειται επίσης να αναφέρουν στην φορολογική τους δήλωση και την κατοχή τυχόν ομολόγων, παρόλο που σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Την στήριξή του στην κυβέρνηση εξέφρασε  το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα . Με ανακοίνωση του υπογραμμίζει ότι "ο ανοικτός διάλογος πρέπει να συνεχισθεί διότι ακόμη τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο κριτήριο της κοινωνικής δικαιοσύνης". Ο κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας μέσω του γραμματέα του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, εκφράζει ικανοποίηση για το ότι δεν αυξήθηκαν οι φορολογικές κλίμακες, "αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρώσουν τα συνήθη θύματα". Ο επικεφαλής του Κεντρώου Πόλου, Πιερφερντινάντο Καζίνι, από την μεριά του, είπε ότι "οι παρεμβάσεις είναι σαφώς σκληρότατες αλλά η όλη λογική του πρωθυπουργού, είναι πειστική".
Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν τα ιταλικά συνδικάτα
Οι επικεφαλής των συνδικάτων Cisl και Uil, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα, με αίτημα "να ξεκινήσει πραγματική διαπραγμάτευση επί των οικονομικών μέτρων και ειδικότερα επί της μεταρρύθμισης των συντάξεων και της όλης δομής του φορολογικού συστήματος".

Ο γραμματέας του Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, τόνισε σχετικά: "ανησυχούμε βαθύτατα, πρόκειται για μέτρα βαριά, δραστικά και που δεν μπορούν να απορροφηθούν. Είναι ένας πραγματικός μονόδρομος: πληρώνουν μόνον οι εργαζόμενοι".

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στο πακέτο μέτρων, αλλά δεν αποκλείεται να υιοθετήσει, τελικώς, ακόμη σκληρότερη στάση, με οκτάωρη πανιταλική απεργία.

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, Τζανκάρλο Μπρεγκαντίνι, τονίζει ότι "οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ήταν αναγκαίες, αλλά μπορούσαν να είναι ακόμη πιο δίκαιες, μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο σε ότι αφορά τα υψηλότερα εισοδήματα".

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η νέα δέσμη μέτρων, "για την διάσωση της Ιταλίας" θα κοστίσει σε κάθε οικογένεια 635 ευρώ. Αν υπολογισθεί και το οικονομικό βάρος των πακέτων λιτότητας της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάθε ιταλική οικογένεια, καλείται να συμβάλλει, από το 2011 μέχρι και το 2014, με 6.400 ευρώ.

1 σχόλιο: