Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μισθοδοσία Ιανουαρίου - Νέα μείωση της προκαταβολής

Το Δεκέμβρη ήταν 10% .Το Γενάρη η προκαταβολή των σιδηροδρομικών θα μειωθεί εκ νέου , αφού θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τακτικές αποδοχές που προκύπτουν από την παράνομη εφαρμογή του μισθολογίου .Τι και αν νομικοί κύκλοι επεσήμαναν την καραμπινάτη παρανομία με την κατάργηση της Υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (και επιπλέον ιδιαίτερα με την εφαρμογή του Ν.3899 πριν την προσαρμογή του ενιαίου , που είχε σαν αποτέλεσμα επιπλέον μειώσεις του 10% και σε αυτούς που οι αποδοχές τους δεν ξεπέρασαν τα 1800Ε!!!!).Τι και αν όλες οι άλλες ΔΕΚΟ εφήρμοσαν διαφορετικά το ενιαίο μισθολόγιο.
Εδώ είναι σιδηρόδρομος και οι Διοικήσεις κάνουν ότι γουστάρουν .
Όπως ότι γούσταραν έκαναν όταν έκαναν εκκαθάριση του φόρου στις 16 Δεκέμβρη ! Αποτέλεσμα ; Πολλοί να κληθούν να καταβάλλουν μεγάλα ποσά με την φορολογική τους δήλωση πολύ απλά γιατί οι κλίμακες δεν είχαν ποτέ προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα .Απλά με αυτόν τον τρόπο υπήρξε επιστροφή φόρου σε πολλούς σιδηροδρομικούς ή και καθόλου κρατήσεις για εφορία που επέτρεψαν να υπάρξουν μικρές εξοφλήσεις στις 16 Δεκέμβρη , εξοφλήσεις  που έκρυψαν επιμελώς το παράνομο των πράξεων .Τώρα όμως θα φανεί η πραγματικότητα σε όλη της την διάσταση, αφού την Παρασκευή η προκαταβολή θα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα .
Επιπλέον από 1.1.2012 θα κρατιέται από την μισθοδοσία άμεσα  ο κεφαλικός φόρος (αλληλεγγύης ) , ενώ θα εφαρμοστεί και η νέα φορολογική κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 Ε μόλις , ενώ θα συνεχίσει η παρακράτηση του 1% υπέρ των ανέργων.
Παράδειγμα .....
Μηχανοδηγός με 30ετή προϋπηρεσία , 2 παιδιά και  2500Ε τακτικές αποδοχές λάμβανε προκαταβολή 1875 Ε περίπου .
Την 1η Δεκέμβρη έλαβε 1690 περίπου λόγω της μείωσης  10%.
Με το νέο μισθολόγιο και τον παράνομο τρόπο προσαρμογής οι αποδοχές του είναι πλέον 1950 Ε. Η προκαταβολή που θα πάρει την Παρασκευή θα είναι 1460 Ε περίπου .

Φυσικά εξόφληση δεν πρόκειται να πάρει ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου