Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συνέβησαν και αυτά !!!

Πραγματικά είναι να γελάει κανείς με την τραγωδία της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου .
Σήμερα διαπιστώσαμε ότι έχει γίνει  κράτηση 10% (Ν.3899) σε συναδέλφους που είχαν συνολικές αποδοχές 1700 Ε !!!! (ο Νόμος ορίζει ότι η κράτηση γίνεται όταν ξεπερνάς τα 1800 σύνολο ).
Πέρα από την κωμική διάσταση του θέματος υπάρχουν σοβαρές προσωπικές ευθύνες σε όσους εφήρμοσαν αυτά τα πράγματα .
Προσωπικές ευθύνες ακόμα και σε συναδέλφους που ακολούθησαν προφορικές εντολές Διοικήσεων ( αν είναι ποτέ δυνατό για τέτοια θέματα ) και πειραματίστηκαν με τις ζωές εργαζομένων Χριστουγεννιάτικα .
Το ψάξαμε και γνωρίζουμε ότι το λογιστήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε ρητά επισημάνει την παρανομία .Και φυσικά η απάντηση ήταν ο αποκλεισμός του από την διαμόρφωση της μισθοδοσίας .Το σύστημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κλείσει από την Τετάρτη!!!! Την παρανομία σε όλο αυτό το σάπιο και θλιβερό σκηνικό γνώριζαν και οι Διοικήσεις .
Η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει σε αυτές  .Οι αγωγές όμως γίνονται κατά παντός Υπευθύνου.
Για να λύσουμε και την απορία .
Μα και φυσικά όλα αυτά ήταν γνωστά .
Γιατί δεν τα πρόλαβαν; 
Δεν γνωρίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου