Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Nέα μέτρα σε πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται το Δεκέμβρη

Πάνε οι διαφωνίες  , πάνε οι άναρχες κραυγές , όλα ξεχάστηκαν σε 30 μέρες και η πραξικοπηματικά και παράνομα διορισμένη Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ ) συνεχίζει το έργο της ενάντια στους εργαζομένους .Η μισθωτή εργασία θα τιμωρηθεί για άλλη μια φορά στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες από τα 3 κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και έχουν συμφωνήσει (και γραπτώς πλέον) να εφαρμόσουν την οικονομική πολιτική που προβλέπει η συμφωνία της 26ης Οκτώβρη.Έτσι λοιπόν....
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταθέτει με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς επίσης και στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Κι αυτό, επειδή δεν προλαβαίνει με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να ψηφίσει πριν τις γιορτές στη Βουλή τις διατάξεις και τους νόμους που έμειναν για μήνες στα αζήτητα αλλά αποτελούν προϋπόθεση για την 6η δόση και το νέο δάνειο.

Τις βασικές ρυθμίσεις που θα περιλάβει η νομοθετική διάταξη παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβερνητική επιτροπή, για να τις εγκρίνει. Στο ίδιο νομοθέτημα θα περιληφθούν όλα τα ανοιχτά θέματα που απαιτείται να έχουν κλείσει έως την 1-1-2012, δηλαδή από το πώς θα επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλα τα εισοδήματα μέχρι τα λουκέτα και οι καταργήσεις κρατικών φορέων.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:

- νομοθέτηση μιας νέας μηνιαίας παρακράτησης στους μισθούς, ως Εισφορά Αλληλεγγύης για το 2012, αρχομένης από 1ης Ιανουαρίου.

- πλαφόν στις κύριες συντάξεις (και των ήδη συνταξιούχων) του δημοσίου, μετά τις αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που βάζει τα 2700 ευρώ μικτά, ως ανώτατο όριο αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.

- αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους.

- μείωση του αριθμού των υφιστάμενων Ταμείων, εξάλειψη των ανισορροπιών σε Ταμεία με ελλείμματα, θέσπιση ανταποδοτικής σχέσης μεταξύ εισφορών και παροχών.

- μείωση των εφάπαξ όταν ξεπερνούν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί

- νέοι όροι χορήγησης συντάξεων αναπηρίας ώστε ο αριθμός των δικαιούχων να μην ξεπερνά το 10% του συνόλου των συνταξιούχων.

- κοινό πακέτο παροχών για τα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο την πλήρη εξίσωση των παροχών και των εισφορών.


- σταδιακή αύξηση εισφορών ΟΓΑ από τον Ιανουάριο 2012 (και μέχρι τα μέσα του 2015).

- ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.

- νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικίας και τη χρήση γης

- απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
- επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλη τη γενική κυβέρνηση και επίδοση επιστολών σε εργαζόμενους που πρόκειται να μπουν σε εφεδρεία.

- λουκέτα και συγχωνεύσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ (ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΟΣΚ, ΕΡΤ, ΕΟΜΜΕΧ)

- νέα λίστα φαρμάκων και αλλαγές στο σύστημα Υγείας με στόχο την μείωση κατά 25% της δαπάνης αγοράς ιατρικών ειδών και υπηρεσιών. Νέος μηχανισμός τιμολόγησης με βάση τις τρεις χώρες της ΕΕ με το χαμηλότερο κόστος. Ο κατάλογος θα ενημερώνεται σε τριμηνιαία βάση.
- μόνιμος εσωτερικός οικονομικός έλεγχος σε κάθε υπουργείο με ποινές και κυρώσεις στους ελεγκτές.

- νέο σύστημα δημοσίων συμβάσεων, υποχρεωτική χρήση του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών για προμήθειες, υπηρεσίες και έργα σε όλο το δημόσιο

- κατάργηση της εισφοράς 0,4% επί των τιμών χονδρικής υπέρ του Πανελληνίου
Φαρμακευτικού Συλλόγου.


πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου