Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παράθυρο» για εξαιρέσεις στο πλαφόν αποδοχών στις ΔΕΚΟ

TO ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ!!!!
Η κυβέρνηση θα εξετάσει «ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες συντρέχει, ενδεχομένως, λόγος εξαίρεσης από τα ανώτατα όρια», σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών...

«Θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή όλες οι ειδικές περιπτώσεις, για τις οποίες συντρέχει, ενδεχομένως, λόγος εξαίρεσης από τα ανώτατα όρια των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του Ν. 4024/2011 (σ.σ. ενιαίο μισθολόγιο) και όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση» αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχαν απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, για την εξαίρεση ή διαφοροποίηση της ΕΑΒ στην εφαρμογή του Ν. 4024/2011, βάσει ιδιαιτεροτήτων που απορρέουν από τη φύση του αντικειμένου της εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι το προσωπικό της ΕΑΒ είναι εξειδικευμένο, που λειτουργεί κάτω από ακριβείς διαδικασίες ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, καλύπτοντας τις απαιτήσεις δεκάδων πελατών και παγκοσμίως αναγνωρισμένων αεροναυπηγικών οίκων.


mixanodigoiose@blogspot.com

Από την πρώτη μέρα που εκδόθηκε το ΦΕΚ το στέκι έχει επισημάνει την ΜΟΝΗ  διέξοδο για να επανέλθουν οι τακτικές αποδοχές.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ φτάσαν ήδη μέχρι την Βουλή!
Το αίτημα των μηχανοδηγών μεταφέρθηκε προχτές , ελπίζουμε να τα καταφέρουμε γιατί το αίτημα του κλάδου είναι ΔΙΚΑΙΟ .

5 σχόλια:

  1. Κωστα εχασες την μπαλλα ;μαζι πηγαμε στην πρωτη διαμορφωση του γραμματος στην δευτερη δεν μπορεσες οπου εγιναν εκ νεου παρατηρησεις ακολουθησαν οι εξελιξεις του Φεφρουαριου και δεν γινεται να διαμαρτιρεσε σε κατι το οπιο συδνιαμορφωνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πέτρο,

    να μην μπερδεύεσαι και να μην συνδέεις το blog μόνο με ένα πρόσωπο.

    Η ουσία είναι ότι η ΕΑΒ στις 20 Φεβρουαρίου έχει πάει στην Βουλή και εμείς ασχολούμαστε με το πως θα προσαρμοστεί το μισθολόγιο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Το στέκι ορθότατα έχει επισημάνει από την πρώτη κιόλας μέρα , την μοναδική διέξοδο.
    Αυτό είπαμε.

    Ούτε διαμαρτυρόμαστε , ούτε συνδιαμορφώνουμε φίλε Πέτρο.

    Το θέμα δε είναι ότι αν έχεις συγκεκριμένο στόχο δεν επηρεάζεσαι από τις εξελίξεις.
    ΔΕΝ το λέμε εμείς .

    Οι ενέργειες των εργαζομένων στην ΕΑΒ το αποδεικνύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΩΝΙΜΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΠΩΝΙΜΑ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΟΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Πέτρο το σχόλιο σου αφορούσε το blog .
    Άρα σου απαντά η διαχείριση.

    Επειδή και πάλι τρέχεις μόνος σου και πάλι θα βγεις δεύτερος , σου υπενθυμίζουμε ότι στο στέκι υπεύθυνος είναι ο Γενιδούνιας , όμως είμαστε και άλλοι διαχειριστές.

    Αυτά προς το παρόν.

    Όσον αφορά τα επώνυμα , τα ανώνυμα και τα δήθεν λάθη σε σχόλια κράτα μικρό καλάθι γιατί ακόμα δεν έχεις δει τίποτα από όσα έγραφε ο γνωστός - άγνωστος ASTASIAT.

    θα έρθει η ώρα που θα πούμε πολλά για αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε Γενιδούνια, επειδή σε κάποιο σχόλιο αναφέρθηκε το όνομά μου, είναι καλό και φρόνιμο, όσο και Δημοκρατικό, να λάβω γνώση όσων σχολίων αναφέρονται στο άτομό μου.
    Επίσης είναι θέμα δεοντολογίας να γίνεται γνωστό σε όλα τα μέλη της έλξης, κάθε σχόλιο που προέρχεται από συνάδελφο είτε γίνεται καλοπροαιρετα είτε όχι, αρκεί όταν αναφέρεται σε πρόσωπα να σχολιάζει με αξιοπρέπεια.
    Επειδή το τελευταίο εξάμηνο απασχολούμαι σε νεο πόστο, προσπαθώντας να λειτουργώ αντικειμενικά, δηλαδή να εφαρμόζω το τρίπτυχο: Ισονομία-ισοπολιτεία-δικαιοσύνη(ίσες ευκαιρίες, ίση εργασία,ίσες αμοιβές), πιστεύω ότι κάποια "αρπαχτικά" του παρελθόντος να έχουν χάσει την .....σειρά τους! Όλα αυτά φυσικά γίνονται με υποδείξεις και την σύμφωνη γνώμη των μελών του προεδρείου της ΠΕΠΕ. Αλλά εφ' όσον κάποιοι διαφωνούν με τον τρόπο λειτουργίας του φύλλου υπηρεσίας, θα μπορούσαν να συγκαλέσουν συνέλευση και να θίξουν όσα ζητήματα και συμπεριφορές ενοχλούν. Ήδη κάποιος από τους συναδέλφους, έβγαλε κάποια καταγγελία σε βάρος της διοίκησης του Μ.Θ. και εμού προσωπικά, η οποία όχι μόνο πέρασε τελείως απαρατήρητη αλλά προκάλεσε και τον χλευασμό των υπολοίπων! Μιλούσε για οικονομικό πόλεμο σε βάρος του, αυτός ο οποίος είχε μάθει να επιλέγει τις υπηρεσίες του και να ορίζει τις απολαβές του ξέχωρα από τους υπολοίπους.
    Μπορώ να σου πώ, πως .....το πετυχαίνει ακόμη!
    Όσο για τα κείμενα που αναφέρεστε ότι έστειλε κάποιος, σας ζητώ να τα δημοσιεύσετε, ήδη από τα χαρακτηριστικά που γράφονται αναγνωρίζω ότι είναι γνωστός "κύριος". Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζω και τί άλλο μου στέλνει!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή