Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου σύμφωνα με το Ν.4024/2011


Με την ΚΥΑ ΔΟΑ/Φ.20/931, των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 3/2/2012 προσδιορίζονται οι φορείς του Δημοσίου των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν σύμφωνα με το άρθρου 35 παρ.4 του ν.4024/2011
Συγκεκριμένα στην παραπάνω ΚΥΑ, αναφέρεται ότι τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από 1-1-2012, οι κάτωθι φορείς:
α. Υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εποπτείας τους,
β. Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,
γ. Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες,
δ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,
ε. Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και
στ. Οι ΔΕΚΟ και τα Ν.Π.Ι.Δ. του κεφαλαίου Α΄ του Ν.3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.
Επίσης αναφέρεται ότι ο παραπάνω κατάλογος φορέων μπορεί να συμπληρωθεί με νεότερη Κ.Υ.Α.
Να τι προέβλεπε το άρθρο 35 παρ. 4 του ν.4024/2011: «Από 1.1.2012 τίθεται σε εφαρμογή διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού των φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ειδικότερα οι φορείς αυτοί προσδιορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία εκδίδεται έως 31.12.2011. Η διαδικασία αξιολόγησης διενεργείται με αξιοκρατικά-επιστημονικά κριτήρια με τη συνδρομή και εξωτερικών συμβούλων και ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι 31.12.2012. Η αξιολόγηση του προσωπικού τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕ Π, το οποίο έχει ως αρμοδιότητα ιδίως να παρακολουθεί και να προβαίνει σε σχετικές υποδείξεις, με σκοπό την αξιολόγηση σύμφωνα με τις αρχές της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας. Βάσει του αποτελέσματος της αξιολόγησης και το αργότερο μέχρι 31.12.2013, ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, συντάσσονται νέα οργανογράμματα, καταργούνται υπηρεσιακές μονάδες περιορισμένου αντικειμένου ή αρμοδιοτήτων, μετακινείται ή μετατίθεται το προσωπικό αυτών και καταργούνται οργανικές θέσεις που πλεονάζουν».

>>>το θέμα πλέον είναι ότι σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες η κατάργηση οργανικών θέσεων θα σημαίνει και απολύσεις (και όχι μεταθέσεις - μετακινήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου