Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑ.ΣΥ αντιδρούν στον θεσμό των κεφαλοκυνηγών στους ελέγχους

 Εκφράζουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στους συναδέλφους μας στην ΣΤΑ.ΣΥ για αυτήν την πρωτοβουλία . Το Δελτίο Τύπου των Σωματείων >

Ο άδικος θάνατος ενός 18 χρόνου κατά τη διάρκεια ελέγχου σε όχημα τρόλεϊ τον περασμένο Αύγουστο, ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο, την εντελώς λάθος μέθοδο ελέγχου εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Παρά τις επισημάνσεις και τις καταγγελίες των Συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, για τον λανθασμένο τρόπο  εκτέλεσης του έργου του ελέγχου των εισιτηρίων και οι αναγκαίες ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν από τις Εταιρείες ώστε να αλλάξει η διαδικασία ελέγχου, όχι μόνο δεν ελήφθησαν
υπ’ όψιν από τον ΟΑΣΑ/ΟΣΥ – ΣΤΑΣΥ αλλά προχώρησαν στην θεσμοθέτησή του. Ο έλεγχος καταβολής κομίστρου στα ΜΜΜ πρέπει να γίνεται οργανωμένα, από προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο, το οποίο θα αμείβεται όπως όλο το υπόλοιπο προσωπικό, σύμφωνα με τους νόμους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε για ακόμα μία φορά την κατηγορηματική αντίθεσή μας με το «θεσμό» - πλέον – των κυνηγών κεφαλών.
Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την μετατροπή του έργου σε «εργολαβία» και μάλιστα από προσωπικό με σχέση εργασίας με τις Εταιρείες, όπως είμαστε αντίθετοι και με την παροχή «εργολαβίας» σε τρίτους για την ευαίσθητη αυτή εργασία του ελέγχου κομίστρου.

Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε να γίνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι Εταιρείες δυνάμεις καταστολής και επιβολής ακραίων τρόπων επιβολής εξοντωτικών προστίμων, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών.
Καλούμε τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τραγικά γεγονότα που μέχρι και σήμερα συμβαίνουν.

Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου