Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

4 μήνες μετά,ήρθαν οι απολογίες για την διάσπαση στα εμπορικά

Μετά απο 4 μήνες και αφού κράτησε 5 ημερομίσθια απο τους 2 μηχανοδηγούς που ενεπλάκησαν στο συμβάν με το εμπορικό τρένο στον σταθμό Λαρίσης χωρίς να απολογηθούν, η ΔΙΚΑΜ επιτέλους έστειλε απολογίες στους συναδέλφους για να ανοίξει το θέμα.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς ο κ. Ρετσινάς αφού σε πρόσφατη επερώτηση στην Βουλή, η Διεύθυνση του στοχοποιήθηκε για
τις αυταρχικές,αντιδημοκρατικές και κυρίως παράνομες ενέργειες  σε βάρος του προσωπικού έλξης.

Ίσως νόμιζε ο κύριος Διευθυντής ότι οι συνάδελφοι θα άφηναν το θέμα να περάσει έτσι και προφανώς είχε "ξεχάσει" την υπόθεση.
Ίσως η αλλαζονεία της εξουσίας είχε μεθύσει ορισμένους παράγοντες και συνδικαλιστές.

Το θέμα όμως  τώρα ξεκινάει αφού οι συνάδελφοι θα απολογηθούν, θα μπεί κατόπιν εντολής τους εμπειρογνώμονας για να εξετάσει το θέμα της ασφαλούς κυκλοφορίας των εμπορικών (με το θέμα της διάσπασης) και αργότερα θα ακολουθήσει η Νομική Οδός για τις ενέργειες όσων νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν κατά το δοκούν επειδή βρέθηκαν σε μια θέση ευθύνης.

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο τους έχει χορηγήσει πλήρη Νομική Κάλυψη για κάθε ενέργεια ενώ έχει ψηφιστεί και η σύνταξη έκθεσης απο  εμπειρογνώμονα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου