Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Απεσύρθη το χαρτί για τα ρεπό στο ΜΑΙ

Αποσύρθηκε το χαρτί που απαιτούσε την υπογραφή των μηχανοδηγών για την πληρωμή των δεδουλευμένων ρεπό.
Όπως μας ενημέρωσε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας Γενιδουνιας Κώστας
ο οποίος επικοινώνησε με τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινα για το θεμα δηλώνοντας την άρνηση μεγάλου μέρους των συναδέλφων να υπογράψουν,  ενώ τα δεδουλευμένα  θα καταβάλλονται κανονικά αφού οι συνάδελφοι  εργάζονται σε ρεπό για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και μόνο και φυσικά υποχρεώνονται για αυτό βάση του προγράμματος.
Στόχος όλων ειναι η άμεση προκήρυξη 150 προσλήψεων στον κλάδο ελξης , προσλήψεων που θα διασφαλίσουν το παρών και το μέλλον της Δημόσιας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση μας για την στάση της πλειοψηφίας στο θέμα, ο συνάδελφος Γενιδουνιας τόνισε ότι ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία δεν αλλάζει μυαλό.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ βιάστηκαν να υπογράψουν ενα χαρτί που εκθέτει εργαζόμενους μας είπε. Εμείς σαν παράταξη επιδιώκοντας την συνεννόηση και με άλλους συναδέλφους αρνηθήκαμε να το κάνουμε. Φυσικά τα μέλη μας ήταν ελεύθερα να πράξουν κατα το δοκούν.
Στόχος μας είναι η αλλαγή της νοοτροπίας που οδήγησε τον κλάδο ελξης στο τέλμα και φυσικά η   προοπτική κ ανάπτυξη του  σιδηροδρόμου που έχει διαχρονικά αδικηθεί απο πολιτικές και πρόσωπα που τις στήριξαν  είπε   ο εκπρόσωπος της Εξέλιξης στο στέκι της έλξης .
Περιμένουμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ την επιστροφή των μεταταχθεντων και τις προσλήψεις για τις οποίες δεσμεύτηκε ο κ.χρυσοχοιδης. Αν δεν γίνουν τότε θα υπάρξει άμεση αντίδραση μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου