Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Πάγωσε η τσιμινιέρα.Η άλλη πλευρά της μεταφοράς των τεύτλων απο τον Τ. Σελερίδη,μηχανοδηγό Αλεξανδρούπολης

Η άλλη πλευρά της γιγαντιαίας επιχείρησης μεταφοράς των τεύτλων με το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης, με εκατοντάδες άνεργους και με πολλά ερωτηματικά για την ορθότητα των αποφάσεων αυτών.Το κείμενο μας έστειλε ο  φίλος μας Τριαντάφυλος Σελερίδης μηχανοδηγός και συνοδεύεται και απο βίντεο.Διαβάστε αναλυτικά >
Η μοναδική βιομηχανική καμινάδα στον βόρειο Έβρο ήταν του εργοστασίου ζάχαρης της Ν. Ορεστιάδας. Είναι το νεότερο και το πιο σύγχρονο εργοστάσιο της Εταιρείας.Κατασκευάσθηκε
το 1974. Από τότε η τσιμινιέρα του κάθε χρόνο κάπνιζε για να επεξεργαστεί τα άριστης ποιότητας τεύτλα που παράγει η περιοχή και να στηρίξει οικονομικά την ακριτική περιοχή, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμους, έκτακτους, εποχικούς, αγρότες και τόσους άλλους που εργάζονται γύρο από τα τεύτλα.
 Εργαζόμενοι και τευτλοπαραγωγοί οδηγούνται στην ανεργία και σε αδιέξοδο με την απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ να κατεβάσει ρολά σε άλλα δύο εργοστάσια Μάλιστα το εργοστάσιο της Ξάνθης όπως και εκείνο της Λάρισας έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, προκειμένου να μετατραπούν σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τώρα έκλεισαν και τα εργοστάσια  της Ορεστιάδας και των Σερρών και απέμεινε μόνο ένα, αυτό στο Πλατύ Ημαθίας. Η εταιρεία έχει άλλα τρία εργοστάσια στη Σερβία. Προφανώς η Σέρβικη  η Γερμανική ή η Γαλλική ζάχαρη είναι πιο γλυκιά από την Ελληνική. Σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων στην ΕΒΖ το κόστος μεταφοράς των τεύτλων απο χωράφι -εργοστάσιο -Πλατύ είναι ελαφρώς υψηλότερο απο το κόστος λειτουργίας του ίδιου του εργοστασίου. Άρα λοιπόν στο βωμό ελάχιστου κέρδους αποβιομηχανοποιείται πλήρως η περιοχή και χάνεται η τεχνογνωσία και ο εξοπλισμός γύρω απο την καλλιέργεια και επεξεργασία των τεύτλων με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Δυστυχώς ούτε οι τρείς υπουργοί και ο ένας βουλευτής που διαθέτει ο νομός δεν κατάφεραν να κρατήσουν το εργοστάσιο σε λειτουργία.
Όσον αφορά την μεταφορά των των τεύτλων, αυτή συνεχίζεται κανονικά απο τρένα και φορτηγά. Έχουν μεταφερθεί περίπου τα 3/4 της παραγωγής.


3 σχόλια:

  1. Τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές οι κάτοικοι της περιοχής ; ; Ν.Δ.!!!!! Καλά να πάθουν να τους πάρουν τώρα και τα χωράφια να βάλουν μυαλό Ζήτω η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σέλερ πολυ ωραία δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Τριαντάφυλλε, εξαιρετικό σχόλιο και βίντεο. Ας γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα αρχίζει από τον Έβρο και για να μείνει ο κόσμος εκεί θα πρέπει να του επιτρέψουν να εργάζεται και να παράγει έργο. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι η παραγωγή τεύτλων στον Έβρο του χρόνου θα πέσει στο μισό και τον επόμενο ακόμα πιο κάτω.Ταυτόχρονα εμείς μεταφέρουμε ζάχαρη από τη Σερβία. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη;
    Γκαντιτζικίδης Πασχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή