Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΈΞΩ ρε ! ΕΞΩ !

Επιστροφή στην δεκαετία του 60 για την Ελληνική Παιδεία με τον απαράδεκτο τρόπο συμπεριφοράς του Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου απέναντι σε νέους φοιτητές.Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος απο την κατάσταση που υπάρχει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια,αλλά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα τους.Η συμπεριφορά του καθηγητή και η αποδοχή της απο
μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης (ήρωας για τα συστημικά ΜΜΕ) δείχνει την συντηριτικοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας τα τελευταία χρόνια που φοβισμένη κλείνεται στο καβούκι της, αντί να πετάξει στην θάλασσα αυτούς που την οδήγησαν στα σημερινά χάλια.Και την επιτυχία της προπαγάνδας που την θέλει να φταίει η ίδια και θα πρέπει κατά συνέπεια να τιμωρηθεί για να "στρώσει¨.
Δημόσιοι Υπάλληλοι, ιδιωτικοί, άνεργοι , συνταξιούχοι , ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι εδώ και 5 χρόνια ζουν μια απίστευτη επίθεση.
Στο πρόσωπο του Πρύτανη βλέπουμε τους εκπροσώπους ενός κατεστημένου που σήμερα ξεχνούν ότι οι ίδιοι το δημιούργησαν, το υπηρέτησαν και σήμερα θέλουν δήθεν να το διαλύσουν και φωνάζουν έξω σε αυτούς που θα έπρεπε να είναι μέσα στην λήψη των αποφάσεων που αφορούν το μέλλον τους.

Εμείς θα αφιερώσουμε ένα τραγούδι στην νέα γενιά, έχουμε περάσει απο τα θρανία των Πανεπιστημίων και ξέρουμε τις αγωνίες αλλά και τον αγώνα των φοιτητών.
Στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία σε Πανεπιστήμια που θα αποτελούν τόπους συγκέντρωσης για προβληματισμό,έρευνα αλλά και έντονη πολιτικοποίηση.(κ όχι κομματικοποίηση).Άλλωστε στην ίδια τάξη ανήκουμε όλοι.

Το αφιερώνουμε και στον απαράδεκτο Πρύτανη. 
Μπορεί τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια της Κυβέρνησης να τρίβουν τα χέρια τους με αυτές τις εικόνες αλλά στην ουσία σκάβουν βαθύτερα τον λάκκο της δημοκρατίας, της ίδιας τους της μικρής ύπαρξης.


Απο τον Γιάννη Χαρούλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου