Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζεται η κοροδία σε βάρος των μηχανοδηγών απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης

Δεν πέρασαν ούτε 20 μέρες απο την συνέλευση στο Κιάτο-που πραγματοποιήθηκε σε εκρηκτικό κλίμα με μηχανοδηγούς να επιτίθενται  στο Προεδρείο-και για άλλη μια φορά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αποδείχτηκε ότι υποτιμούν την νοημοσύνη των συναδέλφων και τους κοροϊδεύουν  με χυδαίο τρόπο.Στην συνέλευση λοιπόν ο Πρόεδρος του Σωματείου είπε επί λέξη ότι
λύθηκε το πρόβλημα με την αποζημίωση μετακίνησης για τους 5  μηχανοδηγούς της Τρίπολης και τον 1 συνάδελφο απο το Άργος που καθημερινά πραγματοποιούν περισσότερα απο 200 χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητα τους για να μεταβούν στο Κιάτο και να εργαστούν στον Προαστιακό. 

Το συνολικά αστρονομικό ποσό των 6 χιλιάδων Ευρώ για το 2014 είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας έχει εγκριθεί για να  δοθούν και μάλιστα... αναδρομικά στους 6 μηχανοδηγούς. 
Μιλούσε συνεχώς  για μεγάλη επιτυχία του Σωματείου και με το γνωστό αλαζονικό του ύφος είπε "οι επόμενοι (μάλλον γνωρίζει ότι απέρχεται τον Μάη) ας εξασφαλίσουν για εσάς περισσότερα".

Τα όσα είπε ο Πρόεδρος και η ΔΑΚΕ(και το έτερο μέλος της ΔΑΚΕ στο ΔΣ σχεδόν πανηγύριζε) σιγόνταρε και η ΠΑΣΚ με τους 3 εκπροσώπους της στο ΔΣ να πυροβολούν κατά ριπάς  στην συνέλευση όσους αμφισβητούν τα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας. Πήραμε  το εξοδολόγιο αναδρομικά,φώναζαν αλαζονικά!

Στο παιχνίδι τις τελευταίες μέρες είχε μπεί -άθελα του ίσως και αυτός- και υπηρεσιακός παράγων που τηλεφωνούσε στους μηχανοδηγούς και μεταξύ άλλων τους έλεγε "άντε βρε τα πήρατε τα έξοδα μετακίνησης" θα ελαφρυνθείτε κάπως στο καθημερινό πήγαινε έλα.
Ακόμα χειρότερα για εμάς....
Ακόμα  και εμείς εδώ στο στέκι  της έλξης είχαμε πιστέψει τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ και γράψαμε ότι  το θέμα λύθηκε.

Η υπόσχεση που είχαν ακούσει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι μηχανοδηγοί  απο τα χείλη του Προέδρου μας είναι ότι τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά για το 2014.
Σήμερα λοιπόν οι 6 συνάδελφοι στην Τρίπολη και στο Άργος περίμεναν τον ....επιούσιo όπως τους είχαν υποσχεθεί οι μεγαλοσυνδικαλιστές μας...

ΟΜΩΣ μόλις είδαν την εξόφληση πραγματικά αγανακτισμένοι επικοινώνησαν μαζί μας για να μάθουμε τι συμβαίνει.
Και φυσικά εμείς έκπληκτοι για όσα ακούγαμε, για άλλη μια φορά ψάξαμε και για άλλη μια φορά ψάχνοντας αποδείχτηκε η μικρότητα των συνδικαλιστών που παίζουν με την αξιοπρέπεια και την ανέχεια συναδέλφων, με τον χειρότερο και πλέον χυδαίο  τρόπο.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι  έχει γίνει είναι μια εισήγηση του κ. Ρετσινά(περιμένει έγκριση απο τον κ. Ζηλιασκόπουλο)  για τους επόμενους 6 μήνες ΜΟΝΟ και για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των 6 μηχανοδηγών με το ποσό των 80 Ευρώ το μήνα για τον καθένα, με την προσκόμιση των σχετικών παραστατικών.(τιμολόγια βενζίνης).

Ούτε αναδρομικά, ούτε 6 χιλιάρικα στο σύνολο για το 2014, ούτε καμία πρόβλεψη για το παρελθόν.
Στην πλάτη των μηχανοδηγών χτίζονται συμφωνίες εκατομμυρίων Ευρώ και ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ είναι ανίκανες να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των συναδέλφων,αφού σε άλλες υπηρεσίες το εξοδολόγιο καταβάλεται κανονικά εδώ και  χρόνια.

Η οργή ξεχείλιζε απο τα στόματα των μηχανοδηγών για την αηδία που νιώθουν για όσα συμβαίνουν,όταν τους είπαμε τι μάθαμε ότι συνέβη.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Το συμπέρασμα είναι πως....
Για άλλη μια φορά ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ ξεγέλασαν Γενικές Συνελεύσεις.

Και μιας και μιλάμε για συμπεράσματα ένα υστερόγραφο

Υ.Γ. Στο Μηχανοστάσιο ΜΑΙ μόλις 35 μηχανοδηγοί,βοηθοί και μηχανοστασιάρχες έχουν υπογράψει το χαρτί για την ....επιθυμία τους να πληρωθούν ρεπό και για ....την εθελοντική υπερεργασία.

35 απο τους 160 στο σύνολο ( μαζί με Πελοπόννησο).Είναι βέβαιο όσα τηλέφωνα να πέσουν απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ το νούμερο των υπογραφών δεν θα αυξηθεί εντυπωσιακά - δραματικά.
Για το θέμα θα έχουμε ενημέρωση την Τετάρτη καθώς όπως έχουμε πληροφορηθεί η επιστολή των 3 συνδικαλιστών για το θέμα έχει μεταφερθεί στην Διοίκηση, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει  και τι θα κάνει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η ΔΙΚΑΜ επιμένει να ζητά την υπογραφή των εργαζομένων για εθελοντική υπερεργασία, ο Νοέμβρης θα είναι πολύ καυτός καθώς θα ενεργοποιηθεί το 2ο σκέλος παλαιότερης  απόφασης του ΣΕΠΕ ( Σεπτέμβριος 2013) μετά απο καταγγελία της Εξέλιξης και τότε.....ούτε οι Μαυρογιαλούροι του συνδικαλισμού δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα αμάζευτα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο:

  1. Πως θα γίνει να μάθουμε επιτέλους πόσα παίρνουν οι συγκυβερνώντες συνδικαλιστές για τη τσεπούλα τους κάθε φορά που συναντιούνται μ αυτούς που συναντιούνται και υπάρχει τόσος ζήλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή