Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα : Χοντρό δούλεμα με το τρένο και τον προαστιακό

Τα ίδια άκουσαν και σήμερα οι σιδηροδρομικοί στην συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας. Χοντρό προεκλογικό παιχνίδι...
Δεν έγινε ποτέ μελέτη για την διέλευση του τρένου από την πόλη – Κοροϊδία με την επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαγιά

Οι  εμπλεκόμενοι με τα της διοίκησης του ΟΣΕ αλλά και οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δούλεψαν ψιλό γαζί  την Πάτρα και τους κατοίκους της όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας στις αρχές της εβδομάδας και στην οποία συμμετείχε και ο  Αχαιός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος.

Στη σύσκεψη αποκαλύφθηκε πως επί χρόνια τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι Διοικήσεις του ΟΣΕ κορόιδευαν την Πάτρα καθώς ενώ δήλωναν πως έχει υπάρξει μελέτη η οποία αφορούσε  στη διέλευση του τρένου από την Πάτρα και για την οποία τόσοι καυγάδες και αναλύσεις είχαν γίνει ως προς τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αυτή θα έχει (υπογειοποίηση ή μη κ.λ.π.) , μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Οι συμμετέχοντας στη σύσκεψη έμεινα άφωνοι όταν άκουσαν τον Διευθύνοντα της ΕΡΓΟΣΕ να πληροφορεί πως  η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ!!! Θα ανατεθεί εντός του επόμενου μήνα γεγονός που προκάλεσε δυσφορία και αντιδράσεις.

Το μέγεθος της υποκρισίας των υπευθύνων, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο ΟΣΕ όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς, πως κάποιοι από αυτούς ανέφεραν ποσά και ξόδευαν εκατομμύρια σε λόγια, σχετικά με το κόστος του έργου σύμφωνα με την …μελέτη χωρίς καν αυτή να υπάρχει!!!

Δούλεμα και με προαστιακό

Όπως προέκυψε από την σύσκεψη, ο εμπαιγμός τόσο της Πάτρας όσο και των φορέων της, αλλά  πρωτίστως των πολιτών συνεχίστηκε και σε ότι αφορά την επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαγιά, καθώς από τη συνάντηση  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος με τον Αχαιό πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, κάποιοι  - συμπεριλαμβανομένου και του ΟΣΕ – εδώ και ενάμιση χρόνο κορόιδευαν, όταν υπόσχονταν πως θα εντάξουν την επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαγιά στο ΕΣΠΑ αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ενώ ακόμα χειρότερα, ξέχασαν να τον εντάξουν σε χρηματοδότηση.

Περίεργη σιωπή

Παρά το γεγονός πως όλα αυτά αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, μέχρι στιγμής η διοίκηση τηρεί σιγή ιχθύος, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό αλλά και έντονες αναταράξεις στους κόλπους των μηχανικών της περιοχής.

Ουσιαστικά η Πάτρα, αλλά και ιδιαίτερα ο τεχνικός κόσμος επί χρόνια έχουν πέσει θύμα ασύλληπτης κοροϊδίας, για την οποία κατά  τα φαινόμενα για μια ακόμα φορά δεν θα κληθεί κανείς να λογοδοτήσει.
http://www.patrastimes.gr/ - Γιάννης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου