Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή Παύλου Θανασιά , μέλους ΔΣ της ΠΕΠΕ με την ΔΑΚΕ Έλξης - Η απάντηση μας

Συνεχίζει να υποτιμά την νοημοσύνη των μηχανοδηγών ο Παύλος.....
Το στέκι της έλξης όπως κάνει για όλες τις επώνυμες επιστολές δημοσιεύει την επιστολή του μέλους του ΔΣ της ΠΕΠΕ, Θανασιά Παύλου,μετά τις σημερινές αποκαλύψεις και την επιστολή του γνωστού εργατολόγου για όσα ισχυρίστηκε στην συνέλευση του ΜΑΙ. Ο συνάδελφος αναδιπλώνεται, παραδέχεται ότι
τα δεκάωρα είναι παράνομα και ξεχνάει φυσικά τα όσα   έλεγε και κυρίως έγραφε. Γιατί ο Παύλος έχει ένα θέμα με την κοντή μνήμη του.

Ας διαβάσουμε  τι λέει ΣΗΜΕΡΑ για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
(Του θυμίζουμε σε κάποια σημεία και τι ΕΓΡΑΦΕ για να τον βοηθήσουμε να ανακτήσει την μνήμη του).

Η επιστολή του 

Ανέκαθεν, θεωρούσα ότι οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται στους χώρους της δουλειάς μας, στα ΔΣ και στις συνελεύσεις των μελών. Μόνο έτσι, πιστεύω, εξασφαλίζεται η αξιοπρέπεια και τα "στεγανά" του κλάδου. 
Το διαδίκτυο μέχρι σήμερα, λόγω της κατάχρησης που γίνεται από συγκεκριμένη παρεούλα, έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην έξωθεν εικόνα των μηχανοδηγών.

Αντίθετα στις αρχές μου λοιπόν, αναγκάζομαι να στείλω στο μπλόγκ των Mηχανοδηγών Τραινοσέ μια διευκρίνηση, προκειμένου να βάλω κάποια πράγματα στη σωστή τους θέση. 

Οι γνωστοί σιδηροδρομικοί "εισαγγελείς" και καθ' έξην συκοφάντες, αφού θεώρησαν ότι ήμουν εκτός των χρονικών ορίων που αυθαίρετα καθόρισαν προκειμένου να τους απαντήσω, για πολλοστή φορά ανάρτησαν στο διαδίκτυο κακοήθειες. Σκόπευα στην συνέλευση των μελών μας στη Θεσσαλονίκη, να δώσω απαντήσεις σε όλα όσα (διαδικτυακά) ρώτησαν -καθώς κατά πρόσωπο στη ενημέρωση στο ΜΑΙ δεν τόλμησαν να ρωτήσουν-.

Διάβασα με ενδιαφέρον την απάντηση του κυρίου καθηγητή. Για να πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες: 

1. Στην συνέλευση ισχυρίστηκα πως, ότι είπε ο καθηγητής ήταν βάση της εργατικής νομοθεσίας και ουδέποτε αναφέρθηκα σε άλλες νομολογίες.

2. Δεν είπα ποτέ ότι ενέκρινε ή ότι επαίνεσε την ΣΣΕ μας, όμως επισήμανε πώς σε μια εποχή που κατ' ουσία έχουν καταργηθεί οι συμβάσεις, είναι σαφέστατα θετικό που υπογράφηκε σύμβαση. (Παρόλο που οι συκοφάντες αγωνίστηκαν σθεναρά για το αντίθετο) 
(Πριν 20 μέρες ο ίδιος ο Παύλος Θανασιάς έγραφε ότι ο κ. Κουζής του είπε ότι η υπογραφή σσε στον οσε σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νομιμοποίηση του ενιαίου μισθολογίου καθώς το μισθολόγιο είναι ήδη νόμος του κράτους(4024)


Η πραγματική άποψη του καθηγητή κ. Κουζή Σχετικά με την ΣΣΕ του ΟΣΕ δεν ήταν δυνατόν να εκφέρω γνώμη σε λεπτομέρειες  πόσο μάλλον όταν δεν είχα, και δεν έχω, κανένα σχετικό κείμενο στη διάθεσή μου. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να υποστηρίξω απόψεις όταν δεν έχω στοιχεία στη διάθεσή μου )

3. Το παράδειγμα των 12 ωρών εργασίας ήταν ακριβώς αυτό. ´Ενα οριακό ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Οτιδήποτε πάνω από 9 ώρες χρειάζεται την συναίνεση του εργαζομένου. 
Πριν απο 20 μέρες ο ίδιος άνθρωπος, o Παύλος Θανασιάς, έγραφε ότι ο κ. Κουζής του είπε ότι για τον προγραμματισμό  εργασίας επιτρέπεται ακόμα και 12ωρη υπηρεσία. Λόγω πενθημέρου επιτρέπεται ο προγραμματισμός 45 ώρών την εβδομάδα(40 +5 )με οποιονδήποτε συνδυασμό.
 Η πραγματική άποψη του καθηγητή κ. Κουζή (Η ανώτατη ημερήσια διάρκεια των 12 ωρών συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών δεν επιβάλλεται μονομερώς , πέραν του 9ωρου που συνιστά υπερεργασία και την οποία οφείλει να παρέχει ο εργαζόμενος αν δεν έχει σοβαρό λόγο,  αλλά ως υπερωριακή εργασία αποτέλεσμα συναίνεσης του εργαζόμενου.)

4. Δεν έκανα καμία αναφορά στην απαραίτητη -και προβλεπόμενη από τον νόμο- ανάπαυση του προσωπικού. (Είναι αυτονόητο. Προσωπικά έχω κάνει αναφορά να παίρνω όλες τις αναπαύσεις)

5. Για το ΣΕΠΕ είπα ακριβώς αυτό που σας απαντάει ο κύριος Κουζής και τίποτα παραπάνω. 
(Πριν 20 μέρες ο Παύλος Θανασιάς έγραφε ότι ο κ. Κουζής είπε ότι  το ΣΕΠΕ δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε κανέναν και παραμένει ως διαιτητής εργατικής διαφοράς μεταξύ εργοδότη εργαζόμενου. Την τελική απόφαση την παίρνουν τα δικαστήρια σε περίπτωση διαφοράς.
Η πραγματική άποψη του καθηγητή κ. Κουζή Ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας σε θέματα ατομικών εργατικών διαφορών είναι συμφιλιωτικός και δεν έχει αρμοδιότητα απόφασης παραπέμποντας τη διαφορά στα δικαστήρια σε περίπτωση μη συμφιλίωσης. Προφανώς είναι διαφορετικός στο πλαίσιο του ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των νόμων.)

Συνεχίζει στην σημερινή του επιστολή ο Παύλος Θανασιάς 

Που ακριβώς είδαν οι εισαγγελείς του Διαδικτύου τα ψέμματα και στην διαφοροποίηση μου, από τα λεγόμενα του κυρίου καθηγητη; ΑΓΝΩΣΤΟ! Όταν όμως το μυαλό έχει εκμαυλιστεί, από τον διακαή πόθο να ξεπεράσουν τον ήρωα τους Γκαίμπελς, τότε τα "βλέπουν" όλα όπως τους βολεύουν!

Να προσθέσω εδώ, ότι σκόπευα -ήταν μάλιστα ενήμερη η παράταξη μου για αυτό, να υποβάλω γραπτώς ερωτήσεις στον κυριό Κουζή. Συνεπώς, θα είχαμε τις απαντήσεις -όχι ως απάντηση στους συκοφάντες του διαδίκτυου- αλλά για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί.
Ο σκοπός τους συνάδελφοι δεν είναι να σας ενημερώσουν, αλλά να κάνουν ένα ιδιότυπο είδος διαδικτυακής διαπόμπεσης που εχουν ονομάσει "επιθετική αντιπολίτευση". Που ακριβώς κάνουν αντιπολίτευση δηλαδή; Στον κλάδο τους;

Τα σωματεία πρέπει να ειναι ενωμένα σαν γροθιά για να προοδεύσουν.
Συνάδελφοι θα τα πούμε ξανά στις κατά τόπους συνελευσεις, εκεί -και οχι στο διαδίκτυο- παράγεται συνδικαλισμός και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων. 

Υ.Γ 1 Ενδεικτικό των προθέσεων τους (στα πλαίσια φυσικά της "ενημέρωσης" σου συνάδελφε) είναι πώς -όλως τυχαίως- ανέβηκαν πάλι σχόλια απο τους γνωστούς-αγνώστους με ψευδώνυμα. Θα απαντήσω και σε αυτούς, όταν βρουν την αξιοπρέπεια και -κυρίως- τα κότσια να γράψουν με το όνομά τους. 

Υ.Γ 2 Τους προκαλώ, αν επικοινώνησαν γραπτώς με τον κύριο Κουζή, να αναρτήσουν το mail ή το γράμμα που του έστειλαν, για να δω τι ισχυρίστηκαν για μένα. 

Παύλος Θανασιάς
Μηχανοδηγός ΜΑΙ
Μέλος ΔΣ ΠΕΠΕ


Στον συνάδελφο Θανασιά εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
Ο κ. Κουζής ΔΙΑΒΑΣΕ αυτά που έγραψε το μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ.

Στον φίλο μας τον Παύλο (για εμάς είναι και πάλι φίλος και σειρά μας) που μας βλέπει στον ύπνο και στον ξύπνιο του, που μας προσβάλει καθημερινά επειδή διαφωνούμε μαζί του ,ενώ έχει επιτεθεί φραστικά και σε μέλη της διαχειριστικής μας ομάδας βρίζοντας χυδαία, σε αυτόν που μας φώναζε ΞΕΦΤΙΛΕΣ στην συνέλευση του ΜΑΙ, θα πούμε ένα.

Παύλο ξαναδιάβασε αυτά που έλεγες(τα έγραψες κιόλας) στην συνέλευση.
Και μετά διάβασε και τι σου είπε στα αλήθεια ο καθηγητής κ. Κουζής.

ΑΝ δεν βλέπεις τις διαφορές, δεν φταίμε εμείς, αλλά η μεγάλη σου εμπάθεια.
Μια συγνώμη- έκανα λάθος ,δεν κατάλαβα καλά,  θα έφτανε.Αλλά .....

Και κλείνοντας.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτήν την κατάντια του κλάδου, με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να βγαίνουν και να υποστηρίζουν τα δεκάωρα, με τον καθημερινό οχετό απο την ΓΚΛΙΤΣΑ (πένα) κάποιου άγνωστου τσοπάνη, είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής Βασίλης και ο πρόσφατα παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Νώντας Θεοδωρόπουλος .

Δίχασαν τον κλάδο, δεν αποδέχτηκαν και δεν σεβάστηκαν την διαφορετική άποψη, καταστρατήγησαν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, έκαναν κουρελόχαρτο το Καταστατικό του Σωματείου.
Οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια έχουν ονοματεπώνυμο.

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου