Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Έσοδα 1,73 εκατ. από εκποιήσεις άχρηστου υλικού είχε, το 2014, ο ΟΣΕ

Συνεχίστηκαν και το έτος 2014 οι εκποιήσεις αχρήστου σιδηροδρομικού υλικού τροχαίου και μη του ΟΣΕ, με επιτυχία και σημαντικά οικονομικά, περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ.
Όλες οι εκποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με
ανοιχτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με απόλυτη διαφάνεια, μέγιστη δημοσιότητα, ενώ επετεύχθη μεγάλος ανταγωνισμός, με την συμμετοχή σημαντικού αριθμού υποψηφίων αναδόχων.

Συγκεκριμένα, εντός του 2014, ολοκληρώθηκαν συμβάσεις του 2013 και υπεγράφησαν 14 νέες συμβάσεις με τα εξής αποτελέσματα:

-Εκποιήθηκαν 196 άχρηστα σιδηροδρομικά οχήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (μετρικής γραμμής) και 16.000 tn περίπου άχρηστου σιδηροδρομικού μη τροχαίου υλικού, προϋπολογιζόμενης συμβατικής αξίας 5.714.700 € περίπου.

-Έναντι του ανωτέρω ποσού, το 2014, εισπράχθηκαν από εκποιήσεις άχρηστου υλικού 1.736.512 €, το 2015 εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 2.800.000 €, ενώ οι εισπράξεις θα ολοκληρωθούν εντός του 2016.

Τέλος, νέες εκποιήσεις θα συνεχιστούν και το 2015 μετά την κρίση ως αχρήστου του σιδηροδρομικού τροχαίου ή μη υλικού, για την διασφάλιση των συμφερόντων του ΟΣΕ και του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου