Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σπάνε σε τρία κομμάτια οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι, με απαγόρευση προσλήψεων

Σε 3 εταιρείες θα χωριστούν οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν ξεχωριστές εταιρείες για την υποδομή, τη μεταφορά εμπορευμάτων και τη μεταφορά επιβατών, όπως ανακοίνωσε η κα. Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών της χώρας.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό,
οι νέες οντότητες θα υπάγονται πρώτα σε μια εταιρεία holding, αλλά στη συνέχεια στόχος είναι να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της ομάδας εργασίας, που είναι υπεύθυνη με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης των Σερβικών Σιδηροδρόμων, η κα. Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι τα βελτιωμένα αποτελέσματα των εν λόγω σιδηροδρομικών επιχειρήσεων αναμένονται να διαφανούν σε βάθος διετίας.

Ως μέρος της διαδικασίας μεταρρύθμισης, και όπως αναφέρεται στο επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι δεν θα κάνουν καμία πρόσληψη.

Η κα. Μιχαΐλοβιτς δήλωσε επίσης ότι το επιχειρηματικό σχέδιο των Σερβικών Σιδηροδρόμων  πρέπει να συμμορφώνεται με την πολιτική της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι η κρατική εταιρεία δέχεται πάνω από 82,6 εκατ. ευρώ σε ετήσιες επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου